Autismul nu are legătură cu comportamentul!

Autismul nu are legătură cu comportamentul!

3
154
0
Monday, 09 July 2018
stiri

Autismul nu are legătură cu comportamentul!

Modul în care este diagnosticat autismul nu este cel mai potrivit. Autismul a fost întotdeauna despre un grup de comportamente. Reducem condiția umană până la un set de comportamente pe care le întâlnești sau nu le întâlnești. Diagnosticarea pe baza simptomelor comportamentale ne face să credem că, dacă schimbați comportamentele, persoana nu mai are autism.

Autismul constă în diferențe perceptuale, procesare și gândire; un mod diferit de a percepe și de a experimenta lumea. Nicăieri în diagnostic nu vedeți toate problemele de procesare senzorială, dificultăți în citirea contextului, dificultăți în filtrarea mai multor informații simultan, dificultate în filtrarea detaliilor irelevante, lista provocărilor de funcționare executivă, atenția la detalii și fapte, problemele de reglementare emoțională, lipsa gândirii flexibile, și alte procese mentale care rămân în continuare indiferent de concentrarea noastră asupra schimbării comportamentului când vine vorba de autism.

Cu un diagnostic bazat pe comportamente, autismul conduce la terapii pentru stingerea și modelarea comportamentelor și la utilizarea medicamentelor pentru a suprima comportamentele “autistimului”. Se ignoră numeroasele diferențele perceptuale și cognitive care definesc autismul și subliniază toate provocările sociale și emoționale pe care le întâmpină. Din păcate, pentru mulți dintre spectatori care nu manifestă comportamente evidente, luptele lor nu sunt recunoscute. Autismul este o afecțiune umană, nu o tulburare de comportament.

Să privim autismul din interior, încercând să înțelegem cum gândește, simte și percepe lumea cel diagnosticat. Aceste informații  sunt dedicate pentru a oferi părinților o mai bună conștientizare a modului în care persoana învață lumea, pentru a-i ajuta să-i susțină și provocările pe care le întâmpină. În acest sens, respectăm, acceptăm și validăm persoana, astfel încât să se poată simți în siguranță și acceptată. Singura modalitate prin care putem să susținem toți oamenii este să oprim comportamentul la etichetare, dar și înțelegerea modului în care persoana gândește, simte și procesează lumea.

Autismul nu este o tulburare comportamentală, ci un pachet de diferențe complexe de procesare. Este o condiție umană diferită, nu un set de simptome comportamentale. Trebuie să susținem provocările individuale pe care le întâmpină persoana (lupte senzoriale, cognitive, sociale și emoționale).

Informația la timp, tot timpul este foarte importantă pentru părinții copiilor diagnosticați cu tulburarea de spectru autist.

 

share

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania