a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
Bianca Ioan

Bianca Ioan

6
461
0
Monday, 08 October 2018
publicmedia

Bianca Ioan, este şi ea obişnuită cu scena colaborând cu Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” (Iaşi) din 2011 până în prezent. Vocea ei s-a auzit prima oară la Radio Hit (2008), apoi la Radio România Iaşi; în acelaşi timp a colaborat cu Radio România Cultural pentru o serie de materiale care au vizat evenimente culturale ieşene. Energică, pozitivă şi mereu cu o soluţie potrivită pentru situaţii de criză, Bianca Ioan completează echipa Impact FM prin claritate (gândire – exprimare), creativitate şi determinare.

Sunt născută şi crescută la Dunăre, pe malul ei gălăţean, dar niciodată n-am ştiut să înnot. Poate de-asta visele mele de adolescentă s-au concretizat în Iaşul celor şapte coline, unde am învăţat că papuci se zice şi la bocancii de iarnă şi la saboţii mei retro. Tânără studentă la actorie, am cunoscut Iaşul la 18 ani, exact atunci când întreaga lume stătea liniştită la papucii mei. Am visat la scenele mari de teatru, la premii, aplauze, reflectoare. Visele din capul meu de adolescent s-au împlinit, se derulează, s-au consumat, în felul lor natural. După încheierea celor cinci ani de studiu de arta actorului continui să merg la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, de câteva ori pe lună. Îmi schimb hainele cu cele ale unor personaje pe care le îndrăgesc mult şi pare-se că viaţa continuă să-mi fie un spectacol.

Radio-ul mi-a fost prieten încă de la începutul aventurii mele ieşene. Cu un start fragil, dar important, la Radio Medeea, un radio online care nu mai există dar, care mi-a îmbogăţit vocabularul cu: „la butoane”, „ON AIR”, „script”, PFL şi altele.. Cea mai lungă prietenie a fost cu Radio Hit, pentru aproape şapte ani ne-am întâlnit zilnic, de-atunci ne mai sunăm din când în când şi ne felicităm de Crăciun şi de zilele noastre de naştere. Radio România Iaşi a fost aventura de-o noapte care a ţinut doi ani şi care s-a încheiat tocmai pentru a face loc altor poveşti de spus la radio.

Mi s-a spus că radioul trebuie să fie ca prelungirea zilei mele obişnuite, ca o continuare a ceea ce fac în fiecare zi. Mi s-a mai spus că la radio trebuie să fiu sinceră, să vorbesc despre ce ştiu, şi despre ce-mi place, pentru ca pasiunile mele să depăşească bariera microfonului. Am înţeles mai târziu că microfonul de radio nu-i nicio barieră, tocmai invers.. Tot aici am mai învăţat că muzica de la radio e dansabilă de pe scaun şi m-am trezit dansând stângaci pe la petreceri..lipseau căştile şi degetul meu pe volum. Suntem buni prieteni eu şi radioul şi dacă am fi la şcoală, eu aş intra anul ăsta în clasa a – X-a alături de el, în aceeaşi bancă, ceea ce mă face să simt că e genul ăla de prieten pe care-l poţi suna în noapte.

2018, al zecelea an de aventură ieşeană înseamnă şi licenţa celei de-a doua facultăţi. La filosofie am deschis eu ochii larg şi am întors lumea pe dos. A fost pasul cel mai natural şi cel mai necesar. M-am îndrăgostit iremediabil şi am descoperit că dragostea nu durează doar trei ani. Uite-mă, toată cu fluturi în stomac pentru o lume pe dos.

Teatru, radio, filosofie, toate au în comun calitatea de a fi mijloace de a vorbi cu celălalt, sau în cazul ideal cu ceilalţi. Zilnic, mă străduiesc la job ul ăsta de a avea ceva de spus.

share

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania