Ce înseamnă Parteneriat Public Privat?!

Ce înseamnă Parteneriat Public Privat?!

3
171
0
Sunday, 24 March 2019
stiri

Gregoriana Tudoran:

Autostrada se dorește de către societatea civilă a fi construită în România cu fonduri europene, în primul rând pentru că suntem un contributor net la bugetul Uniunii Europene, plătim mult mai mult către buget decât primim ca finanțare.

În general, ar trebui ca aceste absorbții de fonduri să le facem pe ideea de coeziune și de regiune. Faptul că aceste fonduri sunt alocate, îți asigură o permanență în continuitatea lor, sunt atent verificate în ceea ce privește standardele de calitate și degrevează guvernul de 85% dintre costuri.

Varianta în care alegem Parteneriat Public Privat nu este o variantă fezabilă pentru România. Pentru a face o comparație rapidă, cel mai experimentat stat care alege varianta de Parteneriat Public Privat este Marea Britanie, aproape în exclusivitate, dar să ne gândim ce experiență au cei de acolo și ce politică financiară are Marea Britanie.

Parteneriatul Public Privat poate funcționa în România pentru proiecte de scurtă durată, dar aici vorbim de investitii de 7-10 ani.

Gregoriana Tudoran, live la Impact FM Regional:

share

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania