a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
Cea mai scăzută temperatură din țară a fost la Bâlea Lac

Cea mai scăzută temperatură din țară a fost la Bâlea Lac

13
132
0
Tuesday, 07 January 2020
stiri

Cea mai scăzută temperatură din ţară înregistrată marţi dimineaţa a fost de minus 17 grade, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, la Bâlea Lac (judeţul Sibiu) şi la Poiana Ştampei (judeţul Suceava), potrivit măsurătorilor de la ora 10,00 ale meteorologilor.

La ora 11,00, cea mai scăzută temperatură resimţită din ţară a fost de minus 16 grade la Bâlea Lac şi Vârfu Omu din munţii Bucegi. “În cursul nopţii de luni spre marţi, la Bâlea Lac, termometrele au arătat minus 17,3 grade”, a precizat, pentru AGERPRES, meteorologul Narcisa Milian de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud din Sibiu.

La Bâlea Lac se înregistrează şi cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din judeţul Sibiu, de 1,6 metri. Aici este risc mare de producere de avalanşe, de gradul patru pe o scară de la unu la cinci. Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina. Până la Bâlea Cascadă se poate ajunge cu maşina pe Transfăgărăşan, iar de aici se poate urca doar cu telecabina la Bâlea Lac.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania