a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
Complexul de Agrement Ariniș – Gura Humorului (2019)

Complexul de Agrement Ariniș – Gura Humorului (2019)

9
1388
0
Wednesday, 12 June 2019
gura humorului

Complexul de Agrement Ariniș este locul unde fiecare anotimp este la el acasă. Azi nu vom scrie nici despre pârtia de ski, nici despre culorile toamnei care fac ca peisajul să fie unul dintre cele mai spectaculoase din țară. Azi, îi spunem verii ”Bine ai venit!” și ne facem bagajele pentru zile lungi de vară în Bucovina, la piscină, la soare, cu entuziasmul unui elev care începe vacanța de vară!

Stațiunea turistică Gura Humorului are toate ingredientele rețetei de vacanță; simplu de ajuns, din centrul orașului Gura Humorului pe șoseaua de centură Mihail Kogălniceanu – Strada Mihai Eminescu, Aleea Ariniș. Ai notat?

De mult, cuvântul ”ariniș” a fost asociat deșerturilor, pustietății, însă când vine vorba de Bucovina, Ariniș este cuvântul magic care transformă o simplă vacanță în ”cea mai tare vacanță de vară!”: distracție, soare, oferte corecte, peisaj spectaculos.

Prezent pe harta turistică din 2010, astăzi complexul este întins pe aproximativ 30 de hectare. La Ariniș poți să încerci piscina în aer liber sau cea acoperită, pentru orice detaliu de orientare există acolo și un punct de informare turistică. Pentru toți cei care profită de timpul liber pentru relaxare, distracție și mișcare, la complexul de Agrement Ariniș sunt terenuri de sport, saună, spațiu special pentru paintball și un aventura-park care promite exact ce zice: aventură-n parc.

Piscina în aer liber este destinată adulților și copiilor, iar bazinul descoperit pentru adulți are o suprafață de 483 mp, o adâncime medie de 2,5 m fiind căptușit cu liner și este deschis doar în perioada sezonului estival, adică exact atunci când avem cea mai mare nevoie, nu? Alte date tehnice de care mai avem nevoie ar fi că ”bazinul este dotat cu un sistem de recirculare și filtrare a apei la fel ca și piscina acoperită, iar temperatura apei este menținută la valoarea de 28°C +/- 1°C, indiferent de temperatura aerului. Dotat cu dusuri, supravegheat de salvamari, locul ofera turistilor sezlonguri in limita locurilor disponibile.”

În aer liber se pot ”bălăci” și cei mici. Bazinul descoperit pentru copii are o suprafață de 393 mp și o adâncime de la 0,4 m pana la 0,8 m.

Noi visăm cu ochii deschiși când ne gândim la șezlonguri, saună, jacuzzi și servicii de masaj. Plănuim trasee și ne propunem să ne punem la încercare curajul cu o drumeție în Escalada Park Gura Humorului, dar nu cred că o să ratăm nici  Mănăstirea Voroneț, Mănăstirea Humorului sau Rezervația Piatra Pinului.

Vara asta facem bagajele pentru Ariniș!

Mai știm că în zonă este în derulare un proiect care promite și mai multe, e vorba despre ”Oraș Activ cu Zone verzi Amenajate” (OAZA) care va genera până la finalul acestui an crearea a 3 zone de spațiu verde: Parcul ”Satul Hobbiților”, Parcul Fântânii și Parcul Soarelui. Toate propun reconversia terenurilor degradate și abandonate și transformarea acestora în zone de agrement, recreere și petrecere a timpului liber, sau, mai simplu spus o extindere a complexului care să facă vacanțele noastre și mai spectaculoase.

Detalii despre OAZA  aici.

 

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania