a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
Cristian Ungureanu: “Cereale, pâine?… Neapărat trebuie consumate! Dar de care?”

Cristian Ungureanu: “Cereale, pâine?… Neapărat trebuie consumate! Dar de care?”

11
510
0
Tuesday, 17 September 2019
publicmedia

CEREALE… un cuvant, o mâncare, care cu siguranță face parte din viața dumneavoastră, când spun “cereale” gândindu-mă la fulgul sau bobul de Grâu, Secară, Porumb, Ovăz, Mei, Orz…
Astfel de cereale, la mulți dintre noi, există în consumul micului dejun, cu lapte, iaurt, fructe sau în alte momente ale zilei, consumate prin Pâine, Biscuite, Plăcintă, Paste, Prăjitură, care le conțin prin făina folosită ca și ingredient principal, adică făină albă sau integrală, măciniș, neagră.
În prezent, ponderea cea mai mare în consumul produselor de panificație este cea care are ca și ingredient principal făina albă. Pentru obținerea făinei albe, bobului de cereală îi sunt eliminate cele trei învelișuri până la mijloc, până la acea sursă energetică, de la Soare generată, numită Amidon. “Surpriza” este că prin eliminarea celor trei învelișuri/straturi se pierde continutul de Fibră în totalitate și aproximativ tot ceea ce înseamnă Minerale, Proteină, Vitamine.
Un consum constant, pe timp îndelungat, de produse pe bază de făina albă, vor determina dureri articulare, o rigidificare a țesutului muscular, probleme cardio… acest amidon, dăruit de produsele pe bază principală făina albă, se depune pe interiorul pereților colonului, adică îl “tapetează” numai bun de o inflamare precursoare de o tumoare, alături de o obstructie a capacității de absortie in organism prin peretii colonului a substantelor nutritive precum Mineralele. Consumul continu timp de zeci de ani a produselor pe bază de făină albă, amidonul conținut va înveli nervii intr-o cocă, ceea ce poate determina apariția bolii Alzeihmer după vârsta de 60 ani.
Astfel, Făina Albă, fiind lipsită de Fibră, ajunge să aibă un Indice Glicemic Mare, care determină, în urma consumării acesteia, Îngrășarea sau Diabetul.
În prezent, Grâul cultivat pentru alimentație este un produs de laborator, el este foarte productiv, rezistent la boli, la condiții aprige de vreme, nu se scutură, este un ideal de afacere, dar această performanță de laborator a înzestrat amidonul cu o cantitate foarte mare de Amilopectină, substanță demonstrat științific ca fiind CAUZA obezități abdominale.
S-ar părea că, nu întâmplător, CINE a creeat cereala a înzestrat-o și cu cele trei straturi, sursa de Fibră, Proteină, Minerale, Vitamine… pentru ca a noastră Viată să aibă Sănătate.
BENEFIC pentru NOI este de a consuma NUMAI pe bază de cereale INTEGRALE si a ne “bucătări” sau cumpăra pâine, cozonac, plăcintă, biscuite s.a.
… Fără a Uita Pontul !
O Paine trebuie să aibă doar 4 Ingrediente:
Făină + Apă + Drojdie + Sare
… restul e chimie… adica, boală.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania