De Ce… ALERG ?

De Ce… ALERG ?

9
518
0
Tuesday, 20 August 2019
stiri

De Ce… ALERG ?

Cand eram “bebe”, dupa ce am inceput sa merg, credca ca sa scap de al melesteului “dar” pentru vre-o boacana am fost nevoit sa fug… de nu m-am mai oprit din alergat nici pana in prezent. De multe ori sunt intrebat: “De Ce alerg ?”… si eu intotdeauna raspund:
“Alerg spre a-mi aduce VIATA in ziua pe care traiesc”

Traim vrand, nevrand absenti de Viata, in momentul in care Alergi te simti bine, chiar pot spune ca esti fericit, pentru ca PRINCIPALUL beneficiar al alergarii este CREIERUL. Domnul Creier, in conditii nutritionale normale, serveste la masa doar Glucoza si Oxigen, cand alergam il indopam foarte bine cu Oxigen, si este fericit prin aparitia Endorfinelor, acele analgezice naturale care anuleaza Frica, Depresia, Anxietatea, si daca ai alergat dimineata la trezire iti va mentine pe intreaga zi un nivel ridicat al capacitatii de munca, cum s-ar zice “vei munci cu drag si spor, pentru al firmei viitor”.

In aceeasi masura, un mare beneficiar al este Inima, alergand muschii inimi se vor tonifia, vor fi mai voluminosi, mai puternici, capacitatea de pompare in volum a sangelui va fi mai mare, deci vor fi necesare contractii mai lente, inima devenind mai eficienta scade numarul de batai pe minut. Se spune ca omul este programat genetic la un numar de batai ale Inimii pe perioada Vietii, scazand valoarea pulsului, rezulta ca alergarea prelungeste frumos VIATA. Efortul aerob al alergarii normalizeaza valorea tensiunii arteriale, vindecand astfel cazuri de Hipertensiune.
Alergarea creste capacitatea pulmonara, vom avea plamanii mai puternici, curati, cu o capacitate mai mare in absortie a Oxigenului.

Alergarea ne asigura un autocontrol al greutatii corporale. DUPA minutul 20 de alergare continua in efort aerob, organismul va metaboliza Lipidele/Grasimea din organism spre a sustine necesarul energetic al musculaturii pentru desfasurarea alergarii.
Alergarea elimina grasimile, colesterolul rau din sange, LDL, permitand astfel o crestere a nivelului colesterolului bun, HDL.
Alergarea normalizeaza valorile Glicemiei, contribuind in multe cazuri la vindecarea/eliminarea Diabetului.
Alergarea este un SCULPTOR DE CORPURI, biomecanica ei implica nu numai contractia musculara a membrelor inferioare, ci si a muschilor fetei, gatului, trunchiului, bratelor, si abdomenului.
Numai de bine despre Alergare, doar cu o conditie, MODERATIA, acesta sa fie cuvantul de ordine in practicarea ei, altfel incet, incet, pe nestiute apare durerea si se instaleaza coana’ Boala. … si atunci ma intreb eu: De Ce… ?

un material de Cristian Ungureanu 

share

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania