a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
Despre Davos cu Gregoriana Tudoran

Despre Davos cu Gregoriana Tudoran

5
267
0
Wednesday, 22 January 2020
stiri

În cadrul manifestărilor cu răsunet din Davos, evenimentele găzduite de Caspian Week aduc in atenție probleme arzătoare: instabilitatea din Orient, procesul de pace din Afganistan, terorismul, oportunitățile țărilor cu ieșire la Marea Caspică, infrastructura de transport și energetică.
Multe dintre doleanțele țărilor prezente seamănă cu dorința românilor de a exploata ieșirea la Marea Neagră, conectivitatea dintre două continente, dintre două piețe importante (UE și exterior UE) – cu diferența mare că noi trăim intr-un climat stabil și că România are sansa de a avea investiții serioase prin programele Uniunii Europene și prin parteneriate cu investitori.

Vorbitorii m-au impresionat prin experiență, dorința de a aduce schimbare in bine și prin faptul că luptă cu probleme mult mai grave decât am putea gândi noi europenii.

Din discuțiile, cu experți ai Națiunilor Unite și guvernamentali participanți, despre transporturi și energie, respectiv legătura cu Europa și oportunitățile pentru noi, am desprins câteva idei:

1. România trebuie sa profite de posibilitatea finanțării infrastructurii, cu fonduri europene. Este o sansă pe care multe tări și-ar dori-o;

2. Căile ferate sunt o necesitate primordială pentru creșterea importantei țării noastre in zona de tranziție Asia – Europa. Transportul feroviar China – Austria este vital sa aibă traseul prin România, nu ocolind țara noastră prin Ucraina;

3. După cum afirmă un reprezentant al Națiunilor Unite: trebuie să sensibilizăm factorii de decizie in România ca să crească gradul de conectare al regiunilor țării între ele și cu exteriorul, pentru a facilita incluziunea socială, economică si culturală, in mod durabil.

”Avem nevoie de Autostrăzile A8, A7 și Sibiu-Pitești, de căi ferate moderne si de aeroporturi, pentru a ne conecta la o lume plină de oportunități și pentru a deveni mai puternici.”

Gregoriana Tudoran: Ce este Davos?!

Unde are loc evenimentul?!

De ce participă Gregoriana Tudoran la un astfel de eveniment?!

share

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania