Categories
gura humorului

Elevă depistată cu COVID-19, la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

O adolescentă din Poiana Micului, elevă în clasa a 12-a, la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, care se pregătea pentru susținerea examenului de Bacalaureat, a fost depistată cu coronavirus. Ea a participat, în cursul săptămânii trecute, trei zile, la cursurile de pregătire pentru Bacalaureat, alături de alți 11 colegi și de un profesor.

Eleva este acum internată la Spitatul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, împreună cu mama ei, depistată și ea cu COVID-19. Mama elevei a avut simptome, în cursul zilei de luni, 8 iunie 2020, moment în care a mers la spital, unde a făcut testul de COVID-19. Tot luni, 8 iunie 2020, a fost testată și eleva.

Inspectorii școlari spun că eleva a fost la școală săptămâna trecută. „Este asimptomatică. Mama ei este mai grav. Vineri a fost la școală. Pentru această săptămână s-a decis suspendarea orelor de pregătire, se face dezinfectare în școală și am făcut și o adresă la Direcția de Sănătate Publică Suceava, pentru ancheta epidemiologică, să depisteze elevii și contacții direcți”, spune inspectorul școlar Cezar Anuței, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

Directorul Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, profesor Mihaela Ursaciuc, declară că eleva a fost cea care a sunat-o pe diriginta ei și i-a spus că mama sa este infectată cu noul coronavirus.

Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului și-a reluat activitatea pe data de 2 iunie 2020, când elevii din clasele terminale au revenit pentru un program de câteva zile de pregătire pentru examenele naționale. Din 350 de elevi ai Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului care s-au înscris la Bacalaureat, 262 au luat parte la pregătirea organizată de școală.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a dispus o anchetă epidemiologică în acest caz.

Acesta este cel de-al doilea caz de infectare cu coronavirus, în rândul elevilor, la nivel național. Primul caz este al unui absolvent de clasa a 8-a, de la Liceul Sportiv din Iași, care a participat, săptămâna trecută, la pregătirea pentru evaluarea naţională. El a fost diagnosticat cu COVID-19 împreună cu părinții lui, în seara zilei de vineri, 5 iunie 2020, în condițiile în care bunica lui a fost la spital pentru a-și face analizele preliminare pentru o operație.