Thuja din fața Primăriei Câmpulung Moldovenesc, masacrată de primarul Mihăiță Negură

Thuja din fața Primăriei Câmpulung Moldovenesc, masacrată de primarul Mihăiță Negură

3
1032
0
Thursday, 22 November 2018
campulung

Cele mai frumoase exemplare de thuja din municipiul Câmpulung Moldovenesc au fost masacrate chiar în fața Primăriei, din voința aleșilor locali, dornici să schimbe peisajul sau să ofere impresia că se implică în adminstrarea orașului.

Demersul i-a revoltat pe specialiștii în silvicultură, care spun că acele conifere au reușit să atingă dimensiunile impresionante și formă superbă în jumătate de secol, și că distrugerea lor este o crimă împotriva naturii.

În plus, silvicultorii semnalează că vegetația forestieră care depășește 8 cm în diametru, nu poate fi tăiată pur și simplu doar pentru că primarul Mihăiță Negură vrea să planteze în loc panseluțe, ci trebuie urmată procedura de marcare și de obținere a avizelor ca și pentru copacii din pădure.

În ultimii ani, zeci de arbori de pe străzi și din parcurile municipiul Câmpulung Moldovenesc au fost tăiați de primarul Mihăiță Negură în condiții discutabile, dar nicio instituție de control nu a încercat să verifice dacă aceste lucrări s-au încadrat în legalitate.

Comments are closed.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania