a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
Expeditie la locatia secreta a Castelului Dracula din Muntii Calimani

Expeditie la locatia secreta a Castelului Dracula din Muntii Calimani

7
148
0
Friday, 06 September 2019
stiri

Dacre Stoker, autor si stra-stranepot al lui Bram Stoker, organizeaza, impreuna cu Casa Razesului si Parcul National Muntii Calimani, o expeditie la locatia secreta a Castelului Dracula din Muntii Calimani.
Echipa va monta o placheta comemorativa pe Varful Izvorul, ca o recunoastere a acestui loc important atat pentru romanul Dracula (1897), cat si pentru toti cei pasionati de tematica Dracula.
Evenimentul va avea loc in data de 08.09.2019, iar plecarea se va face de la Casa Razesului, sat Drăgoiasa, 48A, comuna Panaci, judetul Suceava. Dacre va fi disponibil pentru intrebarile presei si va
prezenta cercetarile care s-au facut privind identificarea locatiei castelului personajului fictiv Dracula din romanul cu acelasi nume. De asemenea, se vor mai purta discutii privind conceptul de Turism Dracula Responsabil.

Audio organizator expeditie:

Bram Stoker si-a notat coordonatele Castelului Dracula dupa latitudine si longitudine, impreuna cu nume de sate si rauri care duc spre Varful Izvorul din Muntii Calimani (Hans de Roos). Desi Bram nu a vizitat niciodata Romania, cercetarile sale pentru scrierea romanului Dracula au fost complete si detaliate, studiind cu mare atentie harti si carti la Bilioteca din Londra.

Dacre este unul dintre promotorii “Turismului Dracula Responsabil” prin diferentierea laturii fictive date de roman si a laturii istorice inspirate din viata si faptele lui Vlad Tepes. Astfel, turistii, cercetatorii sau curiosii pot vizita locuri din Romania in cunostinta de cauza. Aceasta expeditie de marcare a locatiei
Castelului Dracula face parte din latura fictiva, punand Muntii Calimani pe harta turismului Dracula, alaturi de locuri precum Oradea, Cluj, Bistrita, pasul Tihuta, raul Siret, Galati, Varna. Finalul initial al romanului Dracula includea o eruptie vulcanica dupa ce Contele era injunghiat in inima. Faptul ca Muntii Calimani sunt munti vulcanii, formand in zilele noastre o frumoasa caldera, vine ca o confirmare suplimentara ca Bram Soker si-a localizat faimosul castel in aceasta zona!

Expeditia poate fi urmarita pe conturile de Facebook ale Casei Razesului si Dacre Stoker.
7 septembrie – pregatiri logistice si discutii libere despre Dracula cu Dacre Stoker la Casa Razesului;
8 septembrie – urcare la Varful Izvorul, montarea plachetei, conferinta de presa.

share

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania