a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, Cetatea de Scaun a Sucevei, 15-18 august 2019

Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, Cetatea de Scaun a Sucevei, 15-18 august 2019

5
216
0
Monday, 12 August 2019
suceava

În perioada, 15-18 august 2019, Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei și Primăria Municipiului Suceava te invită la Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”.

Ediția a 13-a a Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” va reuni la Suceava peste 500 de cavaleri, domniţe și păpuşari din România, Serbia, Ungaria, Turcia, Ucraina şi Republica Moldova. 20 de trupe de actori profesioniști și amatori din țară, dar și din străinătate, vor susține aproximativ 30 de spectacole medievale pe zi, pe toată durata festivalului medieval.

În program sunt incluse dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte, comedia dell’arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animaţii medievale (painting facial), baloane de săpun uriaşe, toate la Festivalul Medieval „Ştefan cel Mare” 2019.

Cel mai important eveniment cultural care se desfășoară an de an în municipiul Suceava, din 2006 și până în prezent, Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” are loc la Cetatea de Scaun a Sucevei şi Muzeul Satului Bucovinean.

Scopul proiectului este punerea în valoare a monumentelor medievale a municipiului Suceava și valorificarea turistică a patrimoniului. În același timp, obiectivul principal este popularizarea și impunerea festivalului ca punct de reper pe agenda culturală locală, regională și națională, precum și cultivarea gustului publicului vizitator pentru actul cultural de calitate, realizat în spirit medieval.

Evenimentul se adresează atât cetățenilor suceveni cât și turiștilor români și străini care vizitează zona Sucevei în perioada desfășurării festivalului.Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” va deveni internaţional începând de anul acesta, fiind demarate procedurile de aducere la Suceava a unor trupe din Italia, Ungaria, Serbia şi Ucraina.

Anul acesta, sucevenii şi turiştii care vor participa la festivalul medieval vor avea posibilitatea să vadă mai multe spectacole inedite, precum reconstituirea încoronării domnitorilor Moldovei, învestirea Sfatului Domnesc, dar şi întoarcerea glorioasă de la război a domnitorului Ştefan cel Mare.

„Sunt convins că va fi cel mai mare eveniment de acest fel din România”, declară președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care estimează că la ediţia de anul acesta a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” ar putea să participe 15.000-16.000 de turişti.   

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania