Categories
suceava

Focar de coronavirus la Centrul “Sfântul Luca” Sucevița

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava dispune instituirea măsurilor de siguranță necesare asupra Centrului de Îngrijiri Paliative “Sfântul Luca” din Sucevița, după ce au fost confirmate 42 de cazuri de îmbolnavire cu noul coronavirus, 35 de beneficiari și 7 cadre medicale și auxiliare.

Doar la 5 pacienți, din respectivul centru, testele au ieșit negative. Aceștia au fost izolați în două camere ale centrului, după dezinfectarea și aerosolizarea lor. Camere au circuit separat, cu personal medical dedicat și sunt izolate de restul centrului.

Prin Hotarârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava nr. 20, din data de 16 iunie 2020, s-a hotărât efectuarea unui pre-triaj, la fața locului, atît pentru pacienți cât și a personalului medical și auxiliar, precum și etapizarea transferului astfel încât, în cel mai scurt timp, aceștia să fie transferați la Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și Spitalul Municipal Rădăuți.

Direția de Sănătate Publică Suceava desfășoară o anchetă epidemiologică și efectuează demersurile necesare pentru gestionarea corespunzătoare a focarului epidemiologic. Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Dinu Sadean, solicită o analiză amănunțită a necesității de carantinare, urmând ca, în urma consultării cu dr. Lucian Indrei, coordonatorul regional desemnat pentru gestionarea crizei de COVID-19 în Regiunea Nord-Est și funcție de rezultatele testelor efectuate, să se ia o decizie finală.