Categories
stiri

Grecia: Noi reguli de călătorie de la 1 iulie

Autorităţile elene au anunţat noile reguli de călătorie în Grecia, începând cu data de 1 iulie, când grecii intră în cel de-al doilea val de relaxare.

Concret, începând cu data de 1 iulie 2020, toate persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) sunt obligate să completeze, cu cel puţin 48 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidenţa electronică a celor care călătoresc în această ţară.   După completare, solicitanţii vor primi un cod unic de confirmare a înregistrării, care trebuie prezentat autorităţilor de frontieră (în format electronic sau tipărit), în momentul intrării pe teritoriul elen. Formularul este disponibil în limba engleză la adresa htpps://travel.gov.gr.

Rămân obligatorii măsurile generale de prevenţie (purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor) şi de distanţare socială. Pot fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu Covid-19, situaţie în care, persoana testată trebuie să aştepte, în condiţii de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic, rezultatul testului.

„De asemenea, menţionăm faptul că autorităţile elene competente pot modifica fără niciun preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, funcţie de  numărul de numărul de noi cazuri de Covid – 19 ce vor fi înregistrate pe parcurs”, a informat Ministerul Afacerilor Externe.