a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
Gura Humorului, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc vor avea pachete turistice integrate, în toate cele trei stațiuni

Gura Humorului, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc vor avea pachete turistice integrate, în toate cele trei stațiuni

8
278
0
Monday, 21 January 2019
vatra dornei

Stațiunile turistice de interes național din județul Suceava vor vinde, pe viitor, pachete turistice integrate. Pe 21 ianuarie 2019, la Vatra Dornei, a luat fiintă Organismul de Management al Destinației Turistice.

Gura Humorului, Vatra Dornei  și Câmpulung Moldovenesc, împreună cu Consiliul Județean Suceava, s-au asociat cu scopul de a se promova ca un întreg, sub brandul Bucovina. Consilierii locali ai celor trei stațiuni turistice s-au întâlnit, la Vatra Dornei, pentru a hotărâri  înființarea unei asociații turistice, având ca partener Consiliul Județean Suceava.

Consilierii locali din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei au votat, în unanimitate, să împuternicească primarii celor trei orașe să finalizeze parteneriatul cu Consiliul Județean Suceava pentru realizarea unui proiect de Organism de Management al Destinației Turistice, conform Oronanței de Uregnță a Guvernului nr. 15/2017.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, inițiatorul acestui proiect de promovare turistică, declară că în ajunul Zilei Unirii, stațiunile turistice de interes național din Bucovina s-au unit prin votul unanim al consilierilor locali din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului și au împuternicit primarii să facă proiectul de Statut și parteneriatul cu Consiliul Județean Suceava pe acest proiect de Organism Management al Destinației Turistice, conform Oronanței de Uregnță a Guvernului nr. 15/2017.

„Dorința noastră e să unim toate forțele sub un concept integrat de dezvoltare inteligentă a turismului în Bucovina. Suntem deschiși și către celelalte localități turistice din județul Suceava care doresc să intre în această structură. Dorim să ne promovăm sub un brand unitar al Bucovinei să vindem pachete turistice integrate, în toate cele trei stațiuni”, a mai spus Gheorghe Flutur. Acest organism va atrage mediul privat, agenții economici și operatorii în turism. „Va avea o structură de conducere, un statut, un regulament și va avea personalitate juridică”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a mai spus că intenția este ca inclusiv transportul public să fie făcut în comun între cele trei stațiuni, astfel încât atât pe calea ferată cât și auto, între stațiuni, biletele de călătorie să fie comune pentru întreaga zonă. „Cele trei stațiuni vor fi văzute ca un întreg și ne propunem să punem în valoare toate formele de turism din zonă care pot deveni complementare pentru cele trei stațiuni. Ne leagă domeniul schiabil, județul Suceava are peste 16 km de pârtii de schi, ne leagă parcurile și rezervațiile naturale, ne leagă monumentele UNESCO, ne leagă satele tradiționale bucovinene, gastronomia, mozaicul multietnic și multicultural și pe distanță de 50 de kilometri poți beneficia de aproape toate formele de turism”, a concluzionat reședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Implementarea conceptului de Organizaţie de Management al Destinaţiei Turistice face parte din noua strategie a Ministerului Turismului și va permite dezvoltarea turismului, cu implicații directe în creșterea circulației turistice și a volumului de încasări din turism.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania