a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
IMPACT FM recomandă: un stil de viață sănătos cu Anca Buruciuc

IMPACT FM recomandă: un stil de viață sănătos cu Anca Buruciuc

Like
695
0
Tuesday, 22 November 2016
publicmedia

Pentru a avea greutatea echilibrată, sănătate fizică și psihică avem nevoie de 4 elemente esențiale: o dietă ponderată, activitate fizică, relaxare și întreținere corporală.

Nutriționiștii ne spun că pentru a obține un corp armonios trebuie sa respectăm anumite proporții: 30% sport și 70% alimentație corectă.

14344163_1071456552923874_3904231940299958939_nAnca Buruciuc este persoana care din dorința de a promova adoptarea unui stil de viață sănătos, dorință care a fost combinată cu plăcerea de a lucra cu oamenii, se poate numi astăzi un nutriționist de succes.

Aceasta a absolvit specializarea de Nutriție și Dietetică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ” Gr. T. Popa” Iași, iar astăzi lucrează în cadrul centrului de nutriție și sport Dietis.

Dietis este un centru din Iași, format dintr-o echipă de specialiști în nutriție, antrenori profesioniști, specialiști în întreținere corporală și kinetoterapeuți, care stau la dispoziția clienților pentru consultații nutriționale complexe ce vor stabili necesarul energetic zilnic, un plan de alimentație și unul de mișcare.

Întreținerea corporală este la fel de importantă, așa că la Dietis te poți bucura de masaj de relaxare și anticelulitic, de electrostimulare microdermabraziune, dar și o evaluare cu ajutorul biorezonanței.

13557902_1760084077539435_2871140942376316394_n-795x529Pentru că această perioadă a anului este una dificilă, iar corpul uman este mai sensibili, pentru că motivația de a face sport lipsește la mulți
dintre noi, și pentru că și cei slabi pot avea probleme de alimentație, Anca Buruciuc ne-a dat câteva informații utile care răspund la trei întrebări frecvente.

 

Ce recomandări aveți pentru această perioadă în care ne îmbolnăvim mai repede și suntem predispuși la depresie din cauza vremii?

Perioada rece este una mai delicată deoarece schimbările rapide de temperatură afectează starea de sănătate, făcând ca organismul să devină mai vulnerabil și sensibil atunci când intră în contactat cu diverși agenți patogeni. Recomandarea mea pentru a face față acestei perioade este o alimentație echilibrată în care să asigurăm organismului nostru toți nutrienții de care are nevoie, un aport caloric adecvat necesarelor organismului și o alimentație bogată în fructe și legume care să ne furnizeze vitaminele și mineralele de care avem nevoie.

În ceea ce privește starea de anxietate și lipsa de energie cauzată de vremea mohorâtă, recomand cu căldură orele de activitate fizică de grup în care reușim să ne echilibrăm greutatea și totodată să ne încărcăm cu energie și voie bună.

 

Ce sfaturi aveți pentru cei mai “leneși”? Cum ar trebui să îmbine mâncarea sănătoasă cu sportul?

Persoanele “leneșe” sunt defapt persoane lipsite de motivație. Alimentația sănătoasă și sportul sunt elementele cele mai importante pentru o stare de sănătate echilibrată. Aceste 2 componente ale unui stil de viață sănătos duc la o îmbunătățire a calității vieții.

Pentru început aceste persoane trebuie să conștientizeze că mai devreme sau mai târziu vor avea nevoie de aceste 2 elemente pentru o dezvoltare armonioasă și pentru o stare de sănătate echilibrată.

Ca să îi convingem că au nevoie de sport și alimentație sănătoasă, fiecare ar trebui să își răspundă la 3 întrebări:

Cum e evoluat greutatea mea în ultimii 3 ani?

Câtă mișcare fac într-o săptămână?

Care este motivația mea pentru a rămâne un om sănătos și echilibrat?

Răspunsul la aceste 3 întrebări ar trebui să evidențieze dacă acea persoană are nevoie de o schimbare în viața sa, și dacă adoptarea unui stil de viață sănătos îl poate ajuta să își îmbunătățească calitatea vieții.

 

Știm ca a fi slab nu înseamna a fi și sănătos. Ce ar trebui să aibă în vedere genul acesta de persoane? 

Într-adevăr slab nu înseamnă neapărat sănătos. O persoană slabă poate avea o greutate sub limitele normale, fiind astfel subponderal, lucru  care vine la pachet cu o serie de dezavantaje. Subponderabilitatea poate fi cauzată de mulți factori : alimentația deficitară, malnutriția, probleme de absorbție sau anumite patologii care au un impact negativ asupra greutății.

În primul rând aceste persoane trebuie să fie evaluate de un cadru medical pentru a se asigura că acest dezechilibru ponderal nu este cauzat de unul din factorii de mai sus. În cazul în care starea de sănătate este în parametri normali, atunci este necesară o evaluare nutrițională pentru a vedea dacă aportul nutrițional este deficitar în concordanță cu ceea ce se consuma în decursul unei zile.

Pe de alta parte, sunt persoane care genetic sunt programate să aibă o greutate mică, iar acestea sunt acele persoane “fericite” care pot mânca oricât și orice, fără să se îngrașe . Ele trebuie să fie atente deoarece în timp o alimentație de acest gen poate avea repercursiuni asupra stării de sănătate.

 

Schimbarea începe astăzi, deci apelează la echipa Dietis!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania