a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
În Gura Humorului, gripa iși face simțită prezența

În Gura Humorului, gripa iși face simțită prezența

5
244
0
Wednesday, 16 January 2019
gura humorului
În judeţul Suceava a fost confirmat primul caz de gripă din acest sezon rece, la un pacient din Gura Humorului. Primul caz de gripă din județul Suceava a fost anunțat de Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava.
Este vorba despre un pacient nevaccinat antigripal, cu afecțiuni cronice asociate, internat în secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Pacientul, în vârstă de 65 ani, din zona Gura Humorului, se află sub tratament cu medicamente antivirale, evoluția fiind favorabilă. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Județeană Suceava, în acest caz s-a izolat un virus gripal de tip AH3.
“Recomandăm populației în continuare vaccinarea, deoarece vaccinul oferă protecție corespunzătoare și împotriva îmbolnăvirii cu acest virus. Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a trimis recomandări specifice spitalelor încă de la începutul lunii, ca urmare a informării primite de la Centrul Regional de Sănătate Publică Iași referitoare la detecția pe teritoriul Moldovei a virusurilor  gripale”, declară doctorul Liliana Grădinariu, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Județeană Suceava.
Cum în regiunea Moldovei creşte incidenţa gripei, iar specialiştii se aşteaptă la o adevărată epidemie, conducerea Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a impus restricţionarea accesului vizitatorilor.
La nivel naţional, exista o alerta  de gripă la Spitalul Clinic “Victor Babeş” şi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”. Unităţile au intrat în carantină din cauza numărului mare de cazuri de gripă, au anunţat managerii celor două instituţii.

Recomandări transmise spitalelor din județul Suceava:

  • Restricționarea / interzi  cerea (după caz) a accesului vizitatorilor în sectoarele cu risc;
  • Interzicerea accesului vizitatorilor ce prezintă simptomatologie respiratorie;
  • Efectuarea zilnic, la intrarea in serviciu, a triajului epidemiologic al personalului în fiecare secție / compartiment;
  • Efectuarea triajului epidemiologic al pacienților la internare pentru evitarea constituirii unor situații de risc epidemiologic;
  • Scoaterea temporară din sectorul de activitate a angajaților depistați cu simptomatologie respiratorie;
  • Asigurarea în fiecare secție / compartiment a echipamentului de protecție în cantități suficiente, cu uitilizarea corectă a acestuia, conform protocoalelor existente;
  • Vaccinarea personalului nevaccinat;
  • Pentru cazurile suspecte / confirmate de gripă ce nu pot fi transferate în secția de boli infecțioase se vor institui măsurile specifice de izolare, conform Ghidului de izolare al unității sanitare.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania