a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
Înființarea stațiunii turistice Bucovina

Înființarea stațiunii turistice Bucovina

13
132
0
Thursday, 21 May 2020
stiri

Conducerea Consiliului Judeţean Suceava s-a întâlnit, la Câmpulung Moldovenesc, cu primarii localităților-stațiune turistică Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului. Au mai fost prezenți Gheorghe Flutur, președinte CJ Suceava, Gheorghe Niță, vicepreședinte CJ Suceava, juriști și responsabili pe domeniul turismului din CJ Suceava și de la cele 3 primării. S-a discutat la modul aplicat despre pașii de făcut pentru înființarea stațiunii turistice Bucovina.

Astfel, s-a convenit înființarea unei comisii comune de lucru care va elabora un material ce va fi trimis la Ministerul Fondurilor Europene și la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Direcția Generală Turism. Acest material va conține propuneri concrete de finanțare cu fonduri europene a unor Poli de dezvoltare turistică, în exercițiul financiar 2021-2027, când ar putea fi disponibili 1 miliar de euro pentru turism.

“Dorim ca acest tip de asociere să fie eligibil pe fonduri europene pe mai multe programe si proiecte. Concret, mă refer la finanțarea infrastructurii de transport public între localitățile – stațiune și în interiorul stațiunilor (cu trenul, de exemplu), pentru investiții în creșterea gradului de confort al turiștilor, pentru diversificarea serviciilor, construirea unor baze de agrement. Prin aceste proiecte ne dorim să punem în valoare atuurile Bucovinei, obiectivele turistice din zonă cum ar fi, de exemplu, Salina Cacia, Herghelia Lucina etc. Ne gândim la amenajarea de trasee pentru drumeții, parcări, campinguri și locuri de campare. În documentul menționat vom include atuurile Bucovinei – patrimoniul natural și cultural, așezarea geografică, infrastructura pe turism pe care o avem la această dată, potențialul uman și specificul eminamente turistic al zonei. De asemenea, vom susține la autoritățile guvernamentale transformarea unor foste zone miniere în zone turistice și, după ecologizarea lor, să realizăm investiții în turism. Dorim să transmitem un mesaj de deschidere pentru asocierea noastră, a CJ Suceava, și cu alte localități, cu celelalte stațiuni de interes național sau local din județul Suceava – Sucevița, Pojorâta, Fundu Moldovei, Solca, Poiana Stampei, Dorna Candrenilor sau Cacica. Așa cum am prezentat zilele trecute, împreună cu orașul Frasin avem în vedere construirea unui Centru de tineret și tabără școlară la Bucșoaia”, susșine conducerea CJ Suceava.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania