Învățământul profesional dual, sortit eșecului, la Iași

Învățământul profesional dual, sortit eșecului, la Iași

1
266
0
Saturday, 29 April 2017
iasi

Deși în toamnă ar trebui să apară primele clase de învățământ profesional de tip dual, noua formă de învățământ pare sortită eșecului, în capitala Moldovei.

Liderul Alianței Sindicale „Gheorghe Asachi” Iași, Violeta Amariei, a precizat la IMPACT FM că niciun operator economic nu a trimis Inspectoratului Școlar Județean propuneri pentru întocmirea ofertelor de școlarizare, deși termenul limită pentru această etapă a fost depășit.

Potrivit liderului de Sindicat din învățământul preuniversitar ieșean, oamenii de afaceri nu au încredere în promisiunile Ministerului Educației, legate de scutirea la plata impozitelor, taxelor şi contribuţiilor datorate bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale, bugetelor fondurilor speciale sau bugetelor locale.

Violeta Amariei a mai spus că antreprenorii cer ca, în contractul care va fi semnat de elevi, prin părinții lor, să fie prezent un articol care să-i oblige să rămână în firmele respective, mai ales că sunt trei ani în care un tutore de practică se ocupă de transformarea cursanților în meseriași:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com