Categories
suceava

IPS Pimen, infectat cu coronavirus și transportat la Institutul ”Matei Balș” din București

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat informația potrivit căreia IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în vârstă de 90 de ani, a fost diagnosticat cu coronavirus. El a fost internat la Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, de unde a fost transportat cu un elicopter SMURD la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București.

Coordonatorul SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, declară că au fost transferați de la Suceava la București doi pacienți în stare critică, unul dintre ei fiind IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Diagnosticul Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților este de coronavirus în formă medie, dar precauțiile sunt foarte mari dată fiind vârsta înaintată a IPS Pimen. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților ar fi început să se simtă rău încă de joi, săptămâna trecută, iar luni după amiază a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava cu suspiciune de infectarea cu coronavirus. El a fost consultat și i s-au prelevat probe pentru testul cu noul coronavirus, ulterior fiind confirmat pozitiv.

“Să ne unim în rugăciune către Dumnezeu pentru însănătoșirea sa!”, este mesajul postat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei pe pagina sa de internet.