a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
Joacă-te în drumul tău spre recuperare!

Joacă-te în drumul tău spre recuperare!

8
189
0
Friday, 27 September 2019
Neamț

Specialistii Centrului de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilitati din subordinea DGASPC Neamt au prezentat vineri, 27 septembrie, in fata beneficiarilor, parintilor acestora si a invitatilor cele mai noi servicii de recuperare precum și tehnologiile de top utilizate în vederea reabilitării cât mai rapide a copiilor. Evenimentul intitulat ”Joaca-te in drumul tau spre recuperare!” a avut loc intr-un cadru special amenajat unde invitații au putut asista la un atelier interactiv dar și la o demonstratie a terapeuților de utilizate a tehnologiilor inovatoare pe care le au la dispoziție. Centrul utilizează servicii de recuperare precum platforma MIRA, tableta Tobii, formatorul de mers Rifton precum și cușca Rocher. Toate acestea vin în sprijinul copiilor cu dizabilitati ajutandu-i să se recupereze mult mai repede iar progresul acestora să fie evident, unii dintre ei reușind performanțe remarcabile. ”Instituția noastră are ca scop protecția și promovarea drepturilor copiilor iar pentru acest deziderat este nevoie de soluții inteligente și tehnologii de ultimă generație precum cele prezentate astăzi. Accesul la astfel de soluții la vârste cât  mai  mici  reprezintă o garanţie pentru o mai  bună integrare în comunitate şi  societate, ajutând copiii să depăşească barierele întâmpinate în viaţa de zi cu zi”, a spus Cristina Păvăluță, directorul general al DGASPC Neamț.

Noile tehnologii aflate acum la îndemâna copiilor beneficiari ai CRZCD Piatra Neamț au fost achiziționate cu sprijinul Consiliului Județean și al Clubului Rotaract Piatra Neamț. MIRA este o platformă destinată recuperării copiilor cu deficiențe printr-o serie de exerciţii complexe încorporate într-un joc video. Acestea sunt antrenante şi motivante pentru pacienţi, iar pentru terapeuţi oferă posibilitatea personalizării exerciţiilorşi monitorizării evoluţiei pacientului.

Tableta TOBII este un dispozitiv ce asigura accesul la calculator prin coordonarea şi controlul vizual al utilizatorilor. Formatorul de mers Rifton asigură un sprijin remarcabil în procesul de învăţare a mersului, menţinerea impulsului și consolidarea abilităţilormuşchilor iar cușca Rochereste un mijloc complex de recuperare medicala ce ofera posibilitatea unor terapii prin mobilizarea articulațiilor si a coloanei vertebrale.

Centrul de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilități oferă servicii gratuite pentru aproximativ 70 de copii, 50 fiind din comunitate, restul fiind instituționalizați.

Te auzi la IMPACT FM REGIONAL si te vezi la TELE M.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania