a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
La Gura Humorului a început colectarea selectivă a deșeurilor

La Gura Humorului a început colectarea selectivă a deșeurilor

6
432
0
Wednesday, 12 June 2019
gura humorului

La Gura Humorului a început colectarea selectivă a deșeurilor de la case și de la asociațiile de proprietari. Deșeurile vor fi selectate pe două categorii, reprezentate de două culori: neagră pentru deșeuri menajere și galbenă pentru deșeuri reciclabile. Din momentul în care vor primi pubelele galbene la case și containerele galbene la punctele de colectare din cartiere, cetățenii au obligația de a separa deșeurile rezultate din gospodărie astfel:

1.Cetățenii care locuiți la casă
– vor depozita în pubela de culoare neagră deșeurile menajere – resturi de produse alimentare, cele rezultate din prepararea hranei zilnice, resturi de fructe și legume, de pâine și cereale, etc.;
– vor depozita în pubela de culoare galbenă deșeuri reciclabile – plastic, carton și hârtie, sticlă, metal.

2.Cetățenii care locuiți la bloc
– vor depozita în containerul de culoare neagră deșeurile menajere;
– vor depozita în containerul de culoare galbenă deșeurile reciclabile.

Humorenii vor primi și un ghidul privind colectarea selectivă a deșeurilor în orașul Gura Humorului odată cu pubela galbenă sau prin asociațiile de proprietari.

Deșeurile voluminoase, deșeurile electrice și electronice și deșeurile din construcții și demolări vor fi colectate de la domiciliul cetățenilor prin solicitarea operatorului de salubrizare la numărul de telefon 0734 799 852.

Primăria orașului Gura Humorului face un apel public pentru a nu abandona deșeurile în locuri neamenajate prin care se produce poluarea solului, apei și aerului.

Dacă cetățenii sesizează persoane care nu respectă aceste obligații sau abandonează deșeuri de orice fel în alte locuri decât în spațiile amenajate în acest scop, sunt rugați să apeleze următoarele numerele de telefon:

Poliția Locală Gura Humorului: 0730 650 744;
Jandarmeria Gura Humorului: 0230 233 197;
Compartimentul Protecția Mediului din cadrul Primăriei Gura Humorului: 0230 235051.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania