„Luna Diasporei”, Suceava, 22 iulie – 31 august 2019

„Luna Diasporei”, Suceava, 22 iulie – 31 august 2019

4
141
0
Tuesday, 16 July 2019
suceava

Cosiliul Județean Suceava organizează cea de-a IV-a ediție a evenimentului „Luna Diasporei”. Debutul evenimentului va avea loc pe 22 iulie 2019, la Cetatea de Scaun a Sucevei, cu o întâlnire la care participă profesori români din Diaspora, beneficiari în cadrul proiectului „Diaspora – Educație și Formare. AmbasaDOR DE BUCOVINA”, inițiat și derulat de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava și de Consiliul Județean Suceava, în calitate de partener. De asemenea, pe 22 iulie 2019 va fi inaugurat și Drumul „Via Transilvanica”.

Pe parcursul lunii august, vor fi organizate numeroase evenimente, între care „Sărbătoarea Diasporei”, la Cacica sau „Sărbătoarea Muntelui”, pe masivul Rarău. Între evenimentele ce fac parte din proiectul „Luna Diasporei” se numără și Târgul Meșterilor Populari, de la Muzeul Satului Bucovinean, Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, de la Cetatea de Scaun a Sucevei, precum și „Pelerin în Bucovina”.

Evenimentul este adresat, atât sucevenilor care trăiesc în afara granițelor țării, cât și compatrioților din comunitățile istorice românești, cu care județul Suceava colaborează în diferite proiecte. Programul evenimentului „Luna Diasporei” poate fi urmărit mai jos:

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania