Mai multe zile de concediu pentru angajații expuși la câmpuri electromagnetice

Mai multe zile de concediu pentru angajații expuși la câmpuri electromagnetice

Like
185
0
Wednesday, 08 February 2017
suceava

Să lucrezi la Consiliul Județean (CJ) Suceava este periculos și chiar îți poate distruge sănătatea.

Nu e o glumă, ci o concluzie clară, ce reiese din buletinele de expertiză redactate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, după ce a analizat condiţiile de muncă ale salariaţilor din CJ şi din o parte dintre unităţile subordonate.

300 de persoane de la sediul Consiliului Judeţean Suceava, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor şi de la Direcţia de Drumuri şi Poduri, sunt expuse la câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă peste valoarea limită de expunere.

Și în alte unități salariații sunt expuși la praf, solvenți, stat în picioare, agenți biologici sau suprasolicitare, cauzată de lucrul la calculator. Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, în şedinţa din ianuarie, un proiect de hotărâre privind acordarea a cinci zile de concediu de odihnă suplimentare personalului din CJ, din Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Centrul Cultural ”Bucovina”,  Muzeul Bucovinei şi Biblioteca Judeţeană.

CJ trebuie să mai realizeze și alte măsuri de sănătate şi securitate la locul de muncă, dispuse de DSP.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania