a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
Marele sculptor Vladimir Florea, omagiat în satul natal, Corlata, prin lansarea unei cărţi a nepoatei sale

Marele sculptor Vladimir Florea, omagiat în satul natal, Corlata, prin lansarea unei cărţi a nepoatei sale

4
301
0
Saturday, 27 October 2018
gura humorului

Primăria comunei Berchişeşti a organizat vineri, 26 octombrie 2018, începând cu ora 14.00, un amplu şi inedit eveniment cultural în Centrul Cultural „Florin Piersic” din satul Corlata.
Capul de afiş al manifestării a fost lansarea volumului „Neamul Florenilor şi a lor legendă”, a doamnei Doina Florea Nelega, nepoata sculptorului Vladimir Florea, născut în satul Corlata. Vladimir Florea a fost un mare sculptor român, în paralel predând ca profesor la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, perioadă în care a finalizat peste 150 de lucrări de artă. Bunicul artistului a fost învăţător în Corlata.
După evenimentul de lansare, au fost inaugurate în Centrul cultural „Florin Piersic” două spaţii cu destinaţie specială. În primul se regăsesc diplomele şi premiile renumitei formaţii locale „Cerbul” din Corlata, într-o expoziţie inedită. Ansamblul a fost înfiinţat în anul 1982, sub directa îndrumare a regretatului învăţător Viorel Piersic. Formaţia a participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale, obţinând premii în urma prestaţiilor de excepţie. Unul dintre cele mai importante festivaluri la care participă este „Întâlniri bucovinene”, care se desfăşoară succesiv în Polonia, Republica Moldova, Ucraina, Slovenia, Ungaria şi România.
A doua încăpere poartă numele „Vladimir Florea şi alte personalităţi ale localităţii Corlata”, unde se regăsesc fotografii, lucrări şi alte documente ale autorului, precum şi a altor personalităţi originare din zonă.
Primarul comunei Berchişeşti, Violeta Zenovia Tăran, declară că evenimentele culturale din satul Corlata se înscriu în seria activităţilor dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri de la 1918, precum şi a împlinirii a 545 de ani de la prima atestare documentară a localităţii Corlata.

              

 

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania