a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
Ministrul Educației, suceveanul Valentin Popa, a demisionat

Ministrul Educației, suceveanul Valentin Popa, a demisionat

2
388
0
Thursday, 27 September 2018
botosani

Suceveanul Valentin Popa, ministrul Educației, și-a anunțat astăzi demisia. El fusese numit în Guvernul Dăncilă în ianuarie 2018.

Valentin Popa se afla, de altfel, pe lista miniștrilor remaniabili, apărută după CEx-ul PSD. El a fost la o discuție cu Liviu Dragnea astăzi dimineață, alături de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Daniel Suciu, dar și Florin Iordache și Darius Vâlcov.

Pe de altă parte, liderul UDMR, Kelemen Hunor, solicitase remanierea ministrului Educaţiei, întrucât acesta a luat două decizii fără a-i consulta pe reprezentanţii UDMR. Una se referă la învăţarea limbii române la clasele primare din şcolile cu predare în limba maternă şi cealaltă la recunoaşterea comasării Universităţii “Petru Maior” cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

Tot astăzi, Liviu Dragnea a declarat presei că liderul UDMR „are dreptate” cu privire la cele două probleme ridicate.

Înainte să devină ministru, Valentin Popa a fost rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava şi a fost unul dintre cei care au criticat, în ultimii ani, Ministerul Educaţiei, pentru modul de clasificare a universităților, care influenţează accesul la fondurile europene.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania