Muzeului de Istorie Siret va fi reabilitat

Muzeului de Istorie Siret va fi reabilitat

3
128
0
Friday, 08 November 2019
radauti-siret

Luni, 11 noiembrie 2019, se va semna contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea Muzeului de Istorie Siret. Obiectivul de investiții face parte dintr-un proiect integrat „Creșterea calității vieții în orașul Siret prin cultură, educație permanentă și spații urbane moderne”, realizat de Consiliul Local al orașului Siret.

Valoarea proiectului este de aproape 5 milioane euro. Sursa de finanțare este din fonduri externe nerambursabile, Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 13, Prioritatea de Investiții 9B, Obiectivul Specific 13.1 – Îmbunătățirea Calității Vieții Populației în Orașele Mici și Mijlocii din România.

Proiectul a fost depus spre finanțare în cursul anului 2018, atunci când s-au aprobat documentațiile tehnico-economice aferente obiectivelor de investiții și s-a aprobat acordul de parteneriat încheiat între UAT Orașul Siret și UAT Județul Suceava. Este cel de-al doilea proiect câștigat de Orașul Siret pe această axă de finanțare, unde a fost o competiție puternică.

Muzeul de Istorie va deveni funcțional, punând astfel în valoare istoria orașului Siret și a zonei, a minorităților. Va fi prezentată istoria evreilor din Bucovina și un Memorial al Holocaustului evreilor din Bucovina. Pe cărămizile învechite ale unei construcții, vor fi montate plăcuțe inscripționate cu numele evreilor bucovineni care și-au pierdut viața în lagăre. Astfel, acest Muzeu va prezenta un interes pentru evreii plecați din țară, pentru numeroși turiști din țară și din întreaga lume.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania