a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
Ministrul de Interne a demisionat, după 6 zile de mandat

Ministrul de Interne a demisionat, după 6 zile de mandat

6
143
0
Tuesday, 30 July 2019
stiri

Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, a anunțat, marți, 30 iunie 2019, că demisionează, după 6 zile de la depunerea jurământului. Decizia a fost luată în contextul modului în care s-a acționat la Caracal. Ministrul de Interne, Nicolae Moga. a demisionat și a anunțat că face acest gest ”pentru a salva o parte din prestigiul acestei instituții”. În urma unei discuții pe care am avut-o cu doamna ministru Dăncilă am decis să mă retrag din fruntea Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Retragerea din această demnitate trebuie văzută ca un nou început pentru minister”, declară Nicolae Moga.

„Am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaţilor. Toate cercetările vor continua. Am încredere în oamenii oneşti din minister şi le mulţumesc pentru colaborare. Îi mulţumesc doamnei prim-ministru pentru încredere. Trebuie ca astfel de evenimente să nu mai fie posibile în viitor”, mai spune Nicolae Moga. El a depus, miercuri, 24 iulie 2019, jurământul în funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Acesta are, drept urmare, cel mai scurt mandat din istoria Ministerului Afacerilor Interne.

Demisia survine după ce asupra angajaților MAI au fost lansate grave acuzații despre intervenția deficitară în cazul găsirii și salvării unei adolescente răpite la Caracal, care a apelat numărul de urgență 112 și nu a mai fost găsită în viață. Intervenția polițiștilor la adresă a avut loc după 19 ore de la apel, iar responsabilitatea deficiențelor este în prezent pasată în procurori și polițiști, după ce răpitorul a declarat că a ucis adolescenta și o altă tânără răpită acum 4 luni. În timp ce cazul de la Caracal a devenit un uriaș scandal național iar ancheta este departe de final, ministrul Nicolae Moga s-a implicat personal pentru impulsionarea cercetărilor și urma să prezinte un raport după ședința CSAT în care acest caz a fost inclus pe ordinea de zi.

Nicolae Moga este senator PSD de Constanţa, aflat la al treilea mandat şi vicepreşedinte al Biroului Permanent al Senatului României. Între 1996-2000, a fost preşedintele televiziunii Neptun Constanţa. Nicolae Moga a început munca în 1977, în poziţia de şef lot la Energomontaj Turceni, iar din 1980 a fost şef de brigadă, coordonator lucrări de construcţii montaj ecluzele Năvodari şi Cernavodă – Energomontaj Năvodari. Între 1986 şi 1991, a fost director adjunct Management – Energomontaj CNE Cernavodă, sectorul Termocentrale Electrice, iar apoi a fost numit, între 1991 şi 1993, subprefect al judeţului Constanţa. De altfel, Nicolae Moga a mai deţinut funcţia de subprefect al judeţului Constanţa şi între 2003-2004. Timp de patru ani de zile, respectiv între 1996 şi 2000, Nicolae Moga a fost preşedintele televiziunii Neptun Constanţa, post înfiinţat de Radu Mazăre şi deţinut de Gabriel Strutinsky, iar în 2008 a obţinut primul său mandat de senator în Parlamentul României, fiind apoi numit vicepreşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică si Siguranţă Naţională. În 2012, a mai obţinut un mandat de senator, iar acum se află la al treilea.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania