a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
Noul sistem de încălzire din Vatra Dornei, pus în funcțiune

Noul sistem de încălzire din Vatra Dornei, pus în funcțiune

8
143
0
Thursday, 07 November 2019
vatra dornei

Centrala termică a municipiului Vatra Dornei a fost pusă în funcțiune joi, 7 noiembrie 2019, după înlocuirea cazanelor cu unele mai performante și după înlocuirea a 1,5 km de rețea de distribuție și transport a agentului termic.

Conducerea Consiliului Județean Suceava, care a participat la punerea în funcțiune a centralei, declară că a ieșit fum pe coșul centralei la ora 13:00, după ce s-a dat drumul la flacără la primul cazan care în termen de 72 de ore, în trei zile, conform manualului, va produce căldură pentru peste două mii de apartamente din Vatra Dornei. Asta înseamnă că cel târziu duminică va fi căldură în apartamentele dornenilor.

Investiția constă în două cazane, de 6 MW fiecare, care au un randament de peste 85%, față de cazanele vechi ce aveau un randament sub 50%. S-au înlocuit și peste 1,5 km de conducte magistrale și secundare pentru că erau pierderi uriașe.

“Consumul la noua centrală este de 100 metri cubi de lemn pe zi, stocurile fiind asigurate, în totalitate, pentru această iarnă”, declară primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș.

El a explicat că, de la începerea punerii în funcțiune a primului cazan, specialiștii monitorizează circulația apei calde, iar cazanele trebuie să se încălzească treptat. După ce ajunge în parametrii normali, în caloriferele dornenilor, apa va ajunge la peste 70 de grade Celsius.

Peste două săptămâni va fi pornit și al doilea cazan, care este identic cu primul, iar cele două cazane vor funcționa simultan doar atunci când vremea va fi deosebit de rece, sub minus 15 grade Celsius.

Lucrările la centrala termică a municipiului Vatra Dornei au fost executate prin programul guvernamental Termoficare, derulat de Ex-Guvernul PSD.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania