Nu uita sa bei apa! HIDRATAREA este energie vitala!

Nu uita sa bei apa! HIDRATAREA este energie vitala!

4
383
0
Tuesday, 12 March 2019
publicmedia

Hidratarea conditioneaza starea de sanatate a organismului nostru, fiind responsabila cu tot ceea ce inseamna homeostazie.

Un corp deshidratat va suferi de o crestere a vascozitatii sangelui, ceea ce determina un transport mai lent al Oxigenului, si al Micronutrientilor, catre organe, contractie musculara, creier, determinand astfel aparitia pragului de oboseala, si a scaderii pana la anulare a capacitatii de concentrare.

Termoreglarea corpului nu se va mai putea realiza in conditiile deshidratarii, devenind un stres de nesuportat pentru creier al senzatiei de frig sau cald.

Din total lichid corp, Sangele reprezinta 25%, iar responsabila cu detoxifierea , Limfa, reprezinta 75%, se blocheaza capacitatea proprie a organismului de a se detoxifia.

Benefic este dimineata la trezire a servi o cana cu apa calduta, pe parcursul somnului de noapte gradul de hidratare al corpului este diminuat datorita procesului de refacere a organismului, prima cana cu apa servita va fi directionata catre organe, distribuita apoi catre articulatii, discuri vertebrale, si la urma este servit si domnu’ Creier. Noi daca dimineata servim pestomacul gol o cafea, creierul precum o martoaga incepe a fi biciuit pana imi porneste, si eu imediat imi spun : Ce Buna-i Cafeaua !, dar bineinteles ca martoaga de Creier vlaguita de sete la un moment dat va “cadea lata jos”, dej aeste cam tarziu. Creierul, pe langa faptul ca este 80% Apa, se hraneste doar cu Glucoza si Oxigen, deci cofeina ii este pur si simplu tortura… spre deshidratare.

Nivelul de deshidratare prin transpiratie este dependent de urmatoarele cauze:

-Ereditar, sunt persoane care transpira si stand

-Transpiratia apare mai rapid in timpul unui effort fizic la persoanele mai inalte, si la persoanele cu o masa muscular mai dezvoltata

-In functie de mediu climatic de afara, pe caldura si umiditate, transpire mai repede

Formula de a evalua correct necesarul de apa al organismului tau este 30ml/kgcorp/24 ore, sau pur si simplu a verifica culoarea urinei, un corp bine hidratat va fi oglindit printr-o culoare galben foarte deschisa. Nu este gresit, sau nesanatos, indiferent de greutatea avuta a consuma pana la 4/5 Litri de apa pe zi.

Prin transpiratie se pierd si Minerale, Sodiu, Potasiu, apar problem pe echilibrul hidroelectric al corpului, si pe ritmul cardiac.

In caz de o drumetie, sau lucru in caldura, benefic este a consuma din 30 in 30 de minute cate 200 ml apa plata alcalina, sau izotonica. In caz de sport, indiferent de temperature mediului ambient, necesitatea este de 200 ml din 15 in 15 minute, recomandat este chiar a fi apa izotonica. Apa Izotonica realizeaza o hidratare de 100% a celulei, sau pot fi consummate tablete cu electroliti.

Recomandarea mea, spre a mai evita din cand in cand consumul de “chimie”, este de a va prepara singuri bautura izotonica dupa reteta:

La 300 ml suc de Portocale dulci proaspat stors, adaugam 200 ml Apa Plata Alcalina, un sfert lingurita cu Sare de Mina neiodata (sare de muraturi), un sfert de lingurita amestec pudra amestec din Turmeric si Cuisoare, si un varf de cutit piper negru macinat, astfel obtinem o bautura izotonica 100% Naturala care va asigura o hidratare totala a celulei, si antiinflamatoare.

Inchei prin a va recomanda a verifica practica cu consumul unei cani cu energie lichida, adica cu APA calduta exact la momentul treziri, si daca veti reusi sa mutate savurarea cafelei exact dupa masa de pranz, este vorba numai de SANATATE.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania