a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
Numărul 1 ca si importanţă pentru Organismul Uman este Mișcarea

Numărul 1 ca si importanţă pentru Organismul Uman este Mișcarea

6
754
0
Tuesday, 07 May 2019
publicmedia

Numarul 1 ca si IMPORTANTA pentru organismul uman este MISCAREA FIZICA, apoi urmeaza alimentatia.
MISCAREA pune inima la lucru. Se stie ca inima este un muschi, pe care, daca il vom antrena cardio zilnic, ii va creste capacitatea de pompare eficienta a sangelui, si va indeparta pragul de oboseala al acesteia in urma efortului.
MISCAREA creste gradul de oxigenare al creierului, determinand in mod direct o crestere a capacitatii de memorare, de concentrare, si a bunei dispozitii. Dimineata la trezire, efectuarea unei forme de miscare incepand cu minim 20 de minute, va da startul unei zile bune.
MISCAREA dezvolta sistemul muscular, un corp mai musculos are un strat mai mic de grasime, combatand astfel obezitatea si aparitia diabetului.
MISCAREA dezvolta si mentine sistemul muscular, daca exista neintrerupt pe parcursul vietii noastre, crescand astfel valoarea indicelui de speranta de viata.
MISCAREA combata constipatia, punand in miscare muschii abdominali acestia vor pune pozitiv presiune pe colon spre eliminarea deseurilor alimentare.
MISCAREA misca limfa, misca acest transportator al deseurilor celulare catre portile de evacuare, piele, plaman, rinichi, contribuind astfel la implinirea capacitati organismului de autodetoxifiere.
MISCAREA combate rigidizarea organismului, urmare a efectului de inaintare in varsta. Efectuarea alergarii usoare alaturi de exercitii de gimnastica cu propria greutate a corpului, determina mentinerea unui grad de flexibilitate a corpului.
MISCAREA combate evolutia artrozei, contrar vechilor indicatii care opreau pe un astfel de diagnostic suferindul de la miscare. Articulatia nefiind vascularizata, oprirea procesului de degradare a tesutului cartilaginos poate avea loc doar prin prezenta lichidului sinovial care lubrefiaza articulatia, lichid care va aparea doar in prezenta miscari mobile a articulatiei.
MISCAREA combate starea de anxietate, stress, nervozitate, prin secretia naturala a endorfinelor cauzatoare de stare de bine.
MISCAREA combate tulburarile de somn cauzate de volumul intelectual de munca, si stres.
MISCAREA combate durerile de spate, si corecteaza postura prin efectuarea exercitiilor de gimnastica specifica.
MISCAREA creste capacitatea de rezistenta la durere, si cea de supravetuire. Efectuarea continua si constanta a efortului aerob aduce modificari la nivel de ADN, prin marirea capetelor cromoziomale, telomerii, capete a caror lungime este direct proportionala cu longevitatea noastra.
MISCAREA… multe s-ar mai putea povesti, dar cred ca cel mai corect ar fi sa inglobez totul sub MOTTO-ul:
Ziua Perfecta De Impact Pentru Al Sufletului Zambet Traire, Incepe Doar Cu MISCARE!

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania