ORAȘUL IAȘI- ÎNTR-O COMPETIȚIE DE ROBOTICĂ ÎN PERM, RUSIA

ORAȘUL IAȘI- ÎNTR-O COMPETIȚIE DE ROBOTICĂ ÎN PERM, RUSIA

1
162
0
marți, 13 februarie 2018
stiri

În perioada 15-17 Februarie va avea loc în Rusia etapa internațională a celei mai mari competiții de robotică dedicate elevilor, First Tech Challenge. Această competiție constă în crearea unui robot, conform unei teme prestabilite, tema fiind First Relic Recovery. Pe un teren delimitat, se vor duela simultan 4 roboți pentru a obține cât mai multe puncte.

Echipa IRIS CNR, una dintre cele două echipe ale Iașului, este formată din 8 elevi din Iași ce în prezent studiază la Colegiul Național și Colegiul Costache Negruzzi. Trei dintre aceștia vor participa la etapa internațională a concursului din Perm, Rusia fiind însoțiți de mentorul lor care i-a sprijinit pe tot parcursul creării și dezvoltării robotului.

“IRIS CNR a fost creat, inițial ca un grup de liceeni cu pasiuni și dorințe comune. Poate destinul ne-a adus împreună să participăm la cea mai mare competiție de robotică la nivelul liceelor din Romania, mai precis la etapa națională First Tech Challenge. In 2017 la acea etapă a concursului am realizat o performanța ieșită din comun pentru un grup de începători, calificându-ne la etapa europeană.” marturisește Șerban unul dintre participanții de anul trecut la prima etapă a competiției.

Deși echipa IRIS CNR a întâmpinat și dificultăți financiare în anul competițional precedent, acest lucru nu i-a oprit să țintească și mai sus în acest an. Mult mai bine pregătiți și motivați, vor reprezenta cu mândrie orașul Iași la nivel internațional prin competiția First Tech Challenge ce se va desfășura in Perm, Rusia.

“Cei aproape 2000 de km și zecile de ore care ne despart de Perm, orașul în care se va organiza, nu reprezintă un impediment pentru noi, toate acestea reprezentând doar un alt grad pe care îl avem de sărit în cursa noastră catre succes. Ce ne dorim este ca munca noastră asiduă de până acum să dea roade și să ne ajute să ne clasăm pe un loc cat se poate de bun. Având oportunitatea de a ne califica la competiția de cea mai mare anvergură din Statele Unite, motivația noastră este cu atât mai mare. Suntem mereu gata de o nouă provocare, asa încât ne vom concentra toată puterea înspre a performa cât mai bine și a onora orașul Iași la nivel mondial.” ne povestește David încrezător ca participarea și clasarea echipei IRIS CNR pe un loc fruntaș la competiție va plasa orașul Iași drept centru de dezvoltare a roboticii și va atrage în viitor un număr mai mare de tineri și echipe din regiunea de NE a României la această competiție de mare anvergură internațională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com