Pedofilia – între realitate și mediatizare. Problema veche in societate!

Pedofilia – între realitate și mediatizare. Problema veche in societate!

1
224
0
duminică, 11 februarie 2018
iasi

Un grup de studenti ai Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” a studiat în amănunt problema pedofiliei în România. Surpriză! Rezultatele chestionarelor sunt strigătoare la cer, relevă studiul realizat de Luiza Gina Paduraru, Moruz Andreea Luciana si Scarlat Madalina Elena.

Pedofilia este un fenomen după cum bine știm destul de mediatizat în ultimul timp. Dar oare acest fenomen nu a existat și înainte? Să fie oare perioada în care putem afirma cuprinzător că fenomenul este în plină ascensiune?

Având în vedere cazul polițistului pedofil recent întâmplat și prezentat pe toate canalele mass media, dar și alte cazuri, am decis că este importantă și părerea oamenilor simpli, a părinților în special cu privire la acest fenomen. În acest scop am realizat o micro cercetare pe un eșantion reprezenativ, în care scopul principal a fost identificarea percepției părinților cu privire la acest fenomen, cum văd aceștia rezolvarea problemei cu care ne confruntăm și dacă reintegrarea persoanei ce a săvârșit această faptă reprezintă un obiectiv de implementat pentru restabilirea echilibrului social.

Și după cum ne așteptam am constatat faptul că, majoritatea părinților cunosc fenomenul destul de bine, sunt la curent cu recentele evenimente și că da ,,agresorul merită închisoarea pe viață, s-ar curăța lumea de nebuni”. Părinții mai consideră, de asemenea, că fenomenul este în plină ascensiune și că ne confruntăm categoric cu o creștere a cazurilor de pedofilie. Ce dorim noi însă să atragem atenția este că poate numărul cazurilor de pedofilie a crescut, dar trebui să avem în vedere și că nivelul mediatizării cazurilor de orice fel este de o mai mare amploare astazi decât în trecut.

De asemenea, cazuri de pedofilie au fost și vor mai fi dacă nu vom ști să luăm măsuri în acest sens. În mod firesc persoana ce a săvârșit o asemenea faptă își va ispăși pedeapsa. Nu contestă nimeni acest lucru. Dar foarte puține persoane își pun întrebarea ,,Ce vom face cu aceea persoană după ce iese din închisoare?”. Persoanele trebuie să aibă în vedere și reintegrarea și implicit monitorizarea și consilierea psihologică a persoanei ce a săvârșit fapta. Acest lucru este un prim pas spre încercarea de rezolvare a problemei. Ce mai trebuie să avem în vedere este educarea persoanelor în general: părinții să cunoască fenomenul cu toate substraturile lui și să își educe copii tot în acest sens.

 

Studiul il puteti deschide in imaginile de mai jos:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com