a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
Prefectura Iași, activități de prevenire anticorupție, în colaborare cu Agenția Națională de Integritate

Prefectura Iași, activități de prevenire anticorupție, în colaborare cu Agenția Națională de Integritate

7
221
0
Monday, 22 July 2019
iasi

În zilele de 17 şi 18 iulie 2019, la iniţiativa Instituției Prefectului – Județul Iași, Direcția Generală Anticorupție, în colaborare cu Agenția Națională de Integritate, a desfășurat două activități de prevenire anticorupție cu titlul ,,INTEGRITATEA ÎN FUNCȚIA PUBLICĂ”.

Scopul activităţilor, desfăşurate la sediul Instituției Prefectului – Județul Iași, îl reprezintă promovarea mesajelor cu conținut informativ – preventiv anticorupție și diversificarea canalelor de informare a societății civile.

La aceste activități au participat un număr de 71 lucrători cu funcții de conducere și consilieri pentru integritate din cadrul structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și 123 reprezentanți ai structurilor deconcentrate și ai unităților administrativ – teritoriale din județul Iași.

Tematica abordată a vizat, pe de o parte, aspecte referitoare la activitățile Direcției Generale Anticorupție în domeniul educației pentru integritate în scopul prevenirii faptelor de corupție și, pe de altă parte, conflictul de interese și incompatibilitățile în rândul funcționarilor publici, sistemul „Prevent” și completarea declarațiilor de avere/interese.

Subiectele prezentate, susținute de către reprezentanţi ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Prevenire şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, precum și inspectori de integritate din cadrul Agenției Naționale de Integritate, au vizat creșterea gradului de conștientizare și a nivelului de educație anticorupție în rândul personalului ministerului, precum și din cadrul administrației publice, în conformitate cu obiectul specific 4.1. ,,Creșterea gradului de educație anticorupție a personalului din cadrul autorităților și instituțiilor publice la nivel central și local” al Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016-2020.

La activitățile desfășurate au fost distribuite materiale promoționale (flyere) cu mesaje preventive anticorupție și de popularizare a liniei telefonice gratuite, call center anticorupție 0800.806.806.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania