a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
Prefectura Neamț: Deversarea din lacul Izvorul Muntelui Bicaz, 136 mc/secundă

Prefectura Neamț: Deversarea din lacul Izvorul Muntelui Bicaz, 136 mc/secundă

1
491
0
Thursday, 26 July 2018
Neamț

SC HIDROELECTRICA SA a efectuat manevre de evacuare a apei din Lacul de acumulare Izvorul Muntelui în două etape, prima ieri la ora 15:00, la un debit de 50 mc/secundă, a doua etapă la ora 21:30, la un debit de 100 mc/secundă.

Joi dimineață s-a luat decizia ca, începând cu ora 09:00, cantitatea de apă ce va fi deversată la barajul Izvorul Muntelui să fie de 136 mc/secundă, în conformitate cu Regulamentul de exploatare.

Este o acțiune reglementată care nu trebuie să aibă efecte negative.

Reamintim că având în vedere situația hidrometeorologică și prognoza pentru următoarele zile, prefectul Daniela Soroceanu a luat următoarele măsuri:

Începând de miercuri, 25 iulie 2018, ora 15:00 se efectuează de către SC Hidroelectrica SA, cu aprobarea Administrației Bazinale de Apa Siret, manevre de evacuare prin deversare din acumularea Izvorul Muntelui. Scopul acestor manevre este pregatirea pentru preluarea unor eventuale debite suplimentare ale râului Bistrița.

În funcție de evoluția debitului afluent se va modifica valoarea deversării.

Este o acțiune reglementată care nu trebuie să aibă efecte negative.
Începerea deversării va fi precedată de utilizarea locală a sistemului de avertizare-alarmare al SC Hidroelectrica SA în aval de Barajul Izvorul Muntelui.

Influența deversării pe albie va fi urmărită de reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț si Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Neamț.

 

Comunicat Prefectura Neamț

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania