a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
Primarul Chișinăului, cetățean de onoare la Suceava

Primarul Chișinăului, cetățean de onoare la Suceava

7
140
0
Tuesday, 28 May 2019
suceava

Primarul municipiului Chișinău din Republica Moldova va deveni cetățean de onoare al municipiului Suceava din România, anunță presa din capitala moldoveană. Proiectul de hotărâre va fi supus votului în următoarea ședință a Consiliului Local al municipiului Suceava. Primarul moldovean Andrei Năstase și-a petrecut o bună parte din viață în România, pentru că a studiat aici. El a absolvit Facultatea de Istorie-Geografie la Universitatea din Suceava iar ulterior a absolvit și Facultatea de Drept la Universitatea din Iași.

Potrivit expunerii de motive semnate de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, Andrei Năstase este un luptător pentru consolidarea demorației în Republica Moldova și aderarea acestei țări la Uniunea Europeană. Pro-europeanul moldovean Andrei Năstase, absolvent al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, va fi propus pentru conferirea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului, de primarul Ion Lungu. Proiectul de hotărâre, al cărui iniţiator este primarul Ion Lungu, va fi supus votului spre aprobare în şedinţa Consiliului Local din data de 30 mai.

Andrei Năstase este avocat şi preşedinte al Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr”. Activitatea publică şi-a început-o în calitate de fondator şi lider al Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, preluând ştafeta mişcării protestatare din 2015. A participat la alegerile din 2016 pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, dar s-a retras în favoarea candidatului comun al forţelor politice anti-oligarhice, Maia Sandu. A câştigat în 2018 alegerile pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău, dar mandatul de primar a fost invalidat de instanță.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania