Prime Kapital, un partener de încredere

Prime Kapital, un partener de încredere

4
65
0
Wednesday, 03 July 2019
stiri

Prime Kapital a lansat anul acesta, la Iași, proiectul Silk District, un complex imobiliar „mixed-use” unic pe piața din România. Am ales Iașiul pentru această investiție semnificativă pentru că avem încredere în potențialul de dezvoltare a orașului și contribuția pe care o va avea Silk District. Silk District este un proiect de regenerare urbană fără precedent,  localizat pe Calea Chișinăului în Iași. Acesta se va desfășura pe o suprafață de 10 hectare, dintre care 3,5 hectare vor fi parcuri, spații verzi și de recreere. Proiectul se îndepărtează de la modul clasic în care au fost dezvoltate până acum ansamblurile imobiliare, având un impact pozitiv substanțial asupra economiei orașului din punct de vedere urbanistic, social și economic.

Silk District se va concentra în jurul a două componente principale: birouri de categoria A cu o suprafață de aproximativ 100 000 m2 (certificate BREEAM Excellent) și până la 2 500 de unități rezidențiale.

Certificarea spațiilor de birouri BREEAM Excellent oferă garanția unui proiect sustenabil, care încorporează cele mai noi tehnologii și susține obiectivele verzi ale orașului, în concordanță cu Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a municipiului Iași. De asemenea, având în vedere stocul deficitar de birouri în Iași, crearea unor spații noi de categoria A va permite companiilor multinaționale să aleagă Iașul pentru a crea un nou pol de dezvoltare, iar companiilor existente să se extindă sau să-și consolideze echipele.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor comunității locale și a oferi un standard superior de calitate a vieții, Silk District va cuprinde și spații de retail și servicii, dezvoltate armonios prin crearea de parcuri, zone de agrement și de relaxare, o clinică medicală, o grădiniță și un hotel de 4 stele cu spații de organizare pentru conferințele, sală de fitness și piscină încălzită. Mai mult, proiectul va beneficia de zone pietonale verzi, rezultatul unei investiții semnificative în crearea unui sistem de parcări subterane.

Din punct de vedere al economiei locale, locurile de muncă nou create datorită proiectului vor conduce la retenția absolvenților universităților ieșene și creșterea nivelului de trai. Cheltuielile acestora se reîntorc în economia locală datorită unui efect virtuos al consumului, stimulând astfel apariția IMM-urilor cu consecința dezvoltării mediului de afaceri.

Din perspectivă urbanistică, proiectul presupune reconversia zonei industriale, contribuind în acest fel la îmbunătățirea semnificativă a elementelor de mediu. Silk District va crea zone verzi ample care vor determina o întrepătrundere armonioasă cu zonele de birouri, rezidențiale, comerciale și de recreere.

Proiectul a fost primit cu entuziasm și cu deschidere de către autorități, presă, comunitatea locală, precum și de mediul de afaceri local și de investitorii interesați de piața din Iași. Dezvoltarea durabilă a orașului și creșterea standardului de viață al locuitorilor depind de implementarea proiectelor de acest gen.

Toate aceste lucruri se pot întâmpla în contextul unei piețe concurențiale, libere și corecte, iar nivelul investițiilor poate cunoaște o creștere doar în condiții de transparență și integritate a întregului proces investițional.

În tot acest context, se atrage atenția asupra unei campanii de denigrare promovată la nivel local împotriva proiectului Silk District prin publicarea unor articole de presă ce conțin informații false și tendențioase. ”Dorim să aducem la cunoștința mediului de afaceri faptul că am demarat acțiuni în justiție împotriva acestei publicații precum și împotriva persoanelor care o controlează – prin cererea de chemare în judecată 19578/3/2019 înregistrată la Tribunalul București. Drept urmare, prin intermediul aceastei scrisori deschise destinată comunității de afaceri, dorim să confirmăm faptul că proiectul va înainta conform planului, așa cum am anunțat anterior. ”

Nu este prima oară când persoane cu interese obscure încearcă să ne devieze de la activitățile și investițiile curente. De fiecare dată am acționat cu succes, folosindu-ne de toate mijloacele legale pentru a ne apăra drepturile. Suntem convinși că vom reuși și de această dată și credem cu tărie că acțiunile noastre vor contribui la îmbunătățirea mediului de afaceri.

Astfel de acțiuni afectează grav imaginea orașului și a țării, creând un context negativ pentru atragerea de investiții.

Dezinformarea continuă promovată de echipa redacțională dăunează grav mediului de afaceri prin crearea unui climat de suspiciune și de neîncredere pentru investitori și prin stagnarea unor proiecte în curs. Astfel de practici jurnalistice lipsite de etică și de deontologie sunt o frână în dezvoltarea municipiului Iași.

Este regretabil faptul că nu vom cunoaște exact numărul de proiecte, de locuri de muncă și valoarea investițiilor care au fost afectate de practicile acestor indivizi. Acțiunile lor ne afectează pe toți în mod direct, ori dezvoltarea unui oraș nu poate avea loc într-un mediu în care sunt tolerate acțiuni de intimidare, șantaj sau concurență neloială.

Dorim să asigurăm publicul din Iași că Prime Kapital este un partener de încredere care susține prin proiectele sale dezvoltarea pe termen lung a municipiului Iași și a regiunii. Experiența de peste un deceniu pe care o avem in domeniul imobiliar pe piața din România și din CEE ne confirmă efectul pozitiv substanțial pe care proiectele noastre le au pe termen lung prin dezvoltarea comunităților în care activăm.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania