a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
Primul autobuz complet electric, prezentat la Iași

Primul autobuz complet electric, prezentat la Iași

8
143
0
Tuesday, 05 November 2019
iasi

La Iași, a fost prezentat marți, 5 noiembrie 2019, primul autobuz complet electric, dezvoltat şi fabricat în Germania de către Daimler AG. Este vorba despre Mercedes Benz eCitaro, produs pe aceeaşi linie de producţie ca toate celelalte autobuze urbane, la fabrica din Mannheim.

„Este un autobuz 100% cu propulsie electrică și face parte din tendința momentului de a reduce poluarea în zona urbană. Prin folosirea de autobuze noi, moderne, vom avea un transport ecologic, care va duce la descongestionarea traficului și reducerea poluării prin eliminarea vehiculelor cu motoare cu ardere internă. Modelul prezentat este o variantă constructivă, cu un acumulator de 240 de amperi/oră și cu o capacitate de transport de 85 de pasageri. În parametri optimi de trafic, durata de exploatare este de minim cinci ani. O încărcare la sfârșitul zilei de lucru poate dura între două și cinci ore, în funcție de tipul stației de încărcare și de gradul de descărcare a acumulatorilor”, a declarat Bogdan Aldea, director de vânzări și marketing autobuze și autocare Mercedes Benz România.

Alături de reprezentanți ai Companiei de Transport Public SA Iași, la eveniment a fost prezent și primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, edilul susținând că orașele din România ar trebui să caute metode alternative de transport.

„Mercedes este o marcă europeană, de prestigiu, care ne onorează de fiecare dată când apare. Introducerea autobuzelor electrice este o necesitate. Sunt state din Europa care au modernizat în totalitate parcurile de transport în comun cu astfel de autobuze. Sperăm să o facem și noi cât de curând”, declară Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania