a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
PSD Vatra Dornei: “Gheorghe Flutur – de la Vatra Humorului la Gura Dornei”

PSD Vatra Dornei: “Gheorghe Flutur – de la Vatra Humorului la Gura Dornei”

11
174
0
Monday, 11 November 2019
vatra dornei

“Salutăm declarația și realizările domnului Flutur, de a aduce căldura la Vatra Dornei; îi mulțumim și pentru frumoasele apusuri de soare și pentru înălțimea impresionantă a munților din jurul stațiunii noastre, de care în mod sigur este responsabil. Deși pe coșul centralei termice din Vatra Dornei, construită și dată în funcțiune în timpul mandatului domnului Constantin Huțanu, a ieșit acum fum cenușiu (sperăm că nu și poluant, ci doar colorat), vom încerca să rezolvăm și problema fumului alb de la Vatican în cel mai scurt timp posibil (deși fumul alb de la Vatican, reprezintă alegerea unui nou papă, nu a unui nou primar).
Ne bucurăm că dl. Flutur îmbrățișează sloganul domnului Johannis, „PENTRU O ROMÂNIE NORMALĂ”; totuși, speram că domnul Flutur, în calitate de președinte al Consiliului Județean Suceava, și-ar fi dat seama că Vatra Dornei se află în administrația PNL de mai bine de 10 ani și că aici lucrurile nu sunt normale de mai bine de același deceniu. Oare Vatra Dornei nu este în România? Sau domnul Johannis nu se referea și la un județ Suceava normal?
Referitor la încălzire, se impun câteva precizări:
– Din anul 2004 centrala pe rumeguș a funcționat în parametrii normali și cu toate dispozitivele și echipamentele necesare, INCLUSIV CU STAȚIE DE TRATARE A APEI (stație de dedurizare);
– În ultimii 7–8 ani, stația de dedurizare a fost decuplată (pentru necunoscători, centrala a funcționat ca o mașină auto fără filtru de ulei);
– Efectele lipsei stației de dedurizare s-au concretizat în: scăderea randamentului centralei termice, înfundarea țevilor, coroziunea prematură a întregului ansamblu; pe scurt distrugerea centralei termice cu totul.
– Proiectul derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice în cadrul programului „Termoficare 2006-2020 căldură şi confort” are pentru stațiunea Vatra Dornei o valoare de 27.198.138 de lei.
În cadrul acestui proiect Primăria Vatra Dornei avea inițial o contribuție proprie de 30% din total, respectiv o sumă de aproximativ 8 milioane de lei.
În urma O.U.G. din data de 26 iunie 2019, s-a hotărât ca programul „Termoficare 2006-2020 căldură şi confort” să fie multianual, iar contribuția beneficiarilor (exemplu Primăria Vatra Dornei) să fie redusă la 15%.
– În perioada Iulie–August 2019, s-au solicitat unele modificări ale programului de către Ministerul Finanțelor și Ministerul Mediului în conformitate cu normele și programele Uniunii Europene. Ulterior, în urma acelor modificări, s-au obținut și avizele de la cele două ministere.
– La începutul lunii Septembrie, prin ieșirea de la guvernare a ALDE, a început și momentul crizei politice, coordonată intenționat spre colaps de președintele Johannis. În lipsa ministrului, nu s-au putut semna contractele de finanțare, respectiv alocarea fondurilor către primării.
– Documentația pentru alocarea banilor nu a fost transmisă nici acum la București spre verificare de către administrația din Vatra Dornei.
– Aceste lucruri au fost știute atât de administrația locală, cât și de dl. Flutur. Dacă ar fi existat o preocupare reală față de dorneni, exista posibilitatea de a se aloca sumele necesare din fondul de rezervă al Consiliului Județean, urmând ca sumele să fie recuperate ulterior.
– DE CE NU SE URGENTEAZĂ DE CĂTRE GUVERNUL ORBAN TRANSMITEREA SUMELOR RESTANTE CĂTRE VATRA DORNEI?

Referitor la problema gazului, nu știu de câte ori este necesar să mai repetăm aceeași poveste. Pe scurt, marele blocaj al montării conductei de gaze naturale spre Vatra Dornei l-a constituit nedeclararea investiției ca proiect de interes național. Efortul depus de guvernarea PSD pe parcursul ultimilor doi ani s-a concretizat în această primăvară prin emiterea hotărârii de guvern care a confirmat acest statut. Peste 80% din blocaj a fost, astfel, depășit. Din anul 2004 până azi, efortul PNL-ului în ceea ce privește gazul la Vatra Dornei s-a manifestat în câteva declarații pline de indignare și de acceptarea mai mult sau mai puțin voioasă a demersului inițiat și continuat de PSD atât la nivel local, cât și la nivel central.
Desigur, se pare că domnul Flutur este mai preocupat să lovească în administrația PSD, care la Vatra Dornei (]n ultimii 10 ani) a fost tiranică și sublim de perfidă, dar a lipsit cu desăvârșire.
Ne bucurăm să vedem interesul deosebit pe care domnul Flutur îl manifestă față de Vatra Dornei, mai ales în ultimele zile (care se întâmplă să fie și zile de campanile electorală). Ne-am bucurat sa vedem că a avut o grijă deosebită să încurajeze și turismul în Vatra Dornei, chiar recent instalând în mijlocul stațiunii noastre un totem publicitar complex, pentru festivalul Oktoberfest de la Gura Humorului (un agent economic din Vatra Dornei nu-și permite acest lux).
Sperăm că va monta aceleași instalații publicitare și în Gura Humorului, invitându-i pe turiști să viziteze celebrul fum cenușiu care iese pe hornul centralei din Vatra Dornei.”

PSD Vatra Dornei

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania