a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
PSD vrea referendum pentru proiectul „Fără penali în funcții publice”

PSD vrea referendum pentru proiectul „Fără penali în funcții publice”

2
42
0
Thursday, 09 July 2020
stiri

PSD vrea referendum pentru proiectul „Fără penali în funcții publice” în plină epidemie de covid. Social-democrații susțin data de 23 august pentru organizarea acestui scrutin electoral de modificare a Constituției. Proiectul USR se află pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului. De asemenea PSD nu mai vrea prelungirea stării de alertă după 17 iulie.

”Este data pe care am discutat-o și este agreată de toata lumea. Până atunci ne vom implica pentru ca acest mesaj este unul important și suntem de acord cu el. Există un parcurs legislativ în Parlament. PSD susține tot acest parcurs și organizarea referendumului, cu condiția să avem condițiile necesare de desfășurare a unui referendum fără probleme sanitare.

Noi sperăm sincer ca această stare de alertă nu va fi prelungită în condițiile actuale. În consecință, noi sperăm să intrăm într-o relativă realitate după 17 iulie. Atunci putem să organizăm și noi un congres în condiții normale”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, într-o conferință de presă.

Iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei “Fără penali în funcţii publice” a revenit în discuție după un an de blocaj.

Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat că fiecare pas parcurs de acest proiect “a durat enorm de mult”.

“Un an de zile ne-a luat ca să ajungă proiectul pe ordinea de zi. Încă nu are raport de la Comisia juridică şi mă aştept ca zilele următoare, acum că PSD şi majoritatea parlamentară au acceptat să fie pus pe ordinea de zi, să elaboreze şi raportul. La fiecare şedinţă a Biroului Permanent, colegii mei cereau includerea proiectului în ordinea de zi, dar de fiecare dată le era respinsă solicitarea. Acest proiect a parcurs etapele constituţionale foarte greu, fiecare pas a durat enorm de mult, încercându-se toate tergiversările posibile. Faptul că se află pe ordinea de zi e un mare pas, o veste excelentă şi confirmă dorinţa celor 1 milion de cetăţeni care au semnat iniţiativa”, a declarat Dan Barna, preşedintele USR.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania