a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
Ședință solemnă, depunere de coroane și spectacole, de Ziua Bucovinei

Ședință solemnă, depunere de coroane și spectacole, de Ziua Bucovinei

11
151
0
Friday, 29 November 2019
suceava

Evenimentele organizate pentru a marca Ziua Bucovinei au însuflețit orașul Suceava, încă de la primele ore ale dimineții de joi, 28 noiembrie 2019. La ora 10:00 a avut loc vernisajul expoziției foto ”Bucovina în Anul Centenar”, cu imagini care surprind momentele marcante ale anului 2018 și însemne dedicate Centenarului, inaugurări de edificii, dezveliri de plăci comemorative și spectacole tematice.

Evenimentul a fost marcat apoi printr-o șiedință solemnă desfășurată în Sala “Ștefan cel Mare” din Palatul Administrativ și de depunere de coroane la statuia bucovineanului Iancu Flondor (1865-1924), patriot din Bucovina de Nord, artizanul unirii Bucovinei cu țara.

Evenimentele dedicate Zilei Bucovinei s-au încheiat cu spectacole folclorice, deschiderea Târgului de Crăciun, aprinderea luminilor festive, deschiderea patinoarului din centrul orașului, spectacolul Laurei Oleanu și concertele trupelor Bucovina și Subcarpați.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicai și primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, au vorbit despre însemnătatea Zilei Bucovinei:

[Audio] IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților;

[Audio] Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava;

[Audio] Mirela Adomnicai, prefectul județului Suceava;

[Audio] Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania