Şeful Agenţiei Tarom Iaşi şi un ofiţer din cadrul PTF Aeroport Iaşi, prinşi traficând ţigări

Şeful Agenţiei Tarom Iaşi şi un ofiţer din cadrul PTF Aeroport Iaşi, prinşi traficând ţigări

6
2748
0
Monday, 04 March 2019
iasi

Pe site-ul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor de Frontieră (SNPF) a fost publicată o informaţie, potrivit căreia  poliţistul de frontieră Florin Spiridon, ofiţer-şef de tură în cadrul PTF Aeroport Iaşi, alături de Lucian Oglinzanu, şeful Agenţiei Tarom din Iaşi, ar fi trecut prin Vama Sculeni, în data de 14 spre 15 februarie 2019, cu 490 de pachete de ţigări şi câteva sticle de wiskey. Deşi maşina era condusă de catre Florin Spiridon, în documentele celor de la Vama Sculeni apare doar numele lui Lucian Oglinzanu.

Pe site-ul Sindicatului Naţional al Poliţistilor de Frontieră se precizează faptul că lucrătorul vamal Luca Costel, care trebuia să ia măsurile legale, a trecut cu vederea marfa pe care poliţistul de frontieră Florin Spiridon a introdus-o în ţară. Altfel spus, vamesul de serviciu a confiscat ţigarile, dar a menţionat că sunt abandonate. Cei doi nu au primit nici măcar amendă pentru cele 490 de pachete de ţigări traficate.

Sindicalistii susţin că poliţistul de frontieră Florin Spiridon este protejat atat de conducerea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră cat şi de diverşi politicieni.

“Nu că ar fi ceva ieşit din comun. S-a întâmplat în noaptea dinspre 14 şi 15 februarie la Punctul de Trecere al Frontierei Sculeni Iaşi, sensul de intrare în ţară. Protagonist poliţist de frontieră Spiridon Florin, ofiţer-şef de tură în cadrul PTF Aeroport Iaşi. Aflându-se la volanul unui Nissan X’Trail, împreună cu alţi 4 prieteni, a fost descoperit la controlul de frontieră cu 490  pachete de ţigări şi câteva sticle de wiskey. A avut norocul că lucrătorul vamal Luca Costel, care trebuia să ia măsurile legale, a fost vecin de-al acestui ”curat” ofiţer şi se pare că l-a scăpat ieftin. Ceea ce nu înţelegem este că deşi acest caz a fost raportat către IGPF, peste IGPF s-a lăsat liniştea. La nivel IGPF, ofiţerul “fumător” este protejat aşa cum a mai fost protejat şi în alte cazuri, cand a fost gasit dormind in timpul programului sau cand a fost gasit ca lipsea de la program, facandu-i-se dor de casa. Are pile sus-puse, chiar politice, se aude o şoaptă în vânt. Aha, aşa se explică inacţiunea.  Alo, IGPF-iştii nu mai renunţaţi şi voi la practicile PCR-iste care vă caracterizează de prea mult timp. Peştele de la cap se-mpute. Ce pretenţii să mai ai în teritoriu? Vreţi UE, Schengen dar vă purtaţi ca în Tanzania. Nouă, ăstora mici de prin frontieră, a început să ne fie greaţă. Ori începeţi curăţenia, ori lăsaţi oameni cinstiţi şi competenţi să ajungă pe funcţiile voastre. Daca IGPF-ul merge asa in continuare, punem pariu ca micul contrabandist ia atenţionare!”, sustin sindicalistii pe site-ul SNPF.

Reprezentanţii Vămii Sculeni nu au putut fi contactaţi.

Mai jos, dreptul al replică al şefului Agenţiei Tarom Iaşi, Lucian Oglinzanu.

Comments are closed.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania