a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
Silk District, primul proiect de tip brownfield din Iaşi, va crește suprafața de arii verzi în oraș!

Silk District, primul proiect de tip brownfield din Iaşi, va crește suprafața de arii verzi în oraș!

11
477
0
Tuesday, 09 July 2019
iasi

Silk District este primul proiect de regenerare urbană, tip brownfield, care va revalorifica fostul sit industrial Teba din Iași.

Dezvoltat de Prime Kapital, viitorul hub Silk District va revitaliza această zonă,foarte aproape de centrul Iaşului, aflată în paragină în momentul de față.
Investitorii Prime Kapital îşi propun ca până în 2024 să transforme fosta platformă industrială Teba într-un cartier modern şi prietenos cu mediul. Se vor amenja 2.500 de locuinţe, 100.000 mp de birouri Clasa A, spaţii de retail şi servicii, facilităţi de fitness, o clinică medicală şi o grădiniţă privată. De subliniat că pe 49% din suprafaţa Silk District vor fi amenajate zone verzi cu circulaţie pietonală şi spaţii de recreere, inclusiv spaţii de joacă.
„Nu este necesară o nouă urbanizare, autorităţile locale nu trebuie să investească pentru a crea noi reţele de acces şi infrastructura deoarece o parte semnificativă a deplasărilor către și dinspre noul cartier se va realiza cu ajutorul transportului public”, a declarat Maggie Kitshoff, Director Rezidenţial&Office Prime Kapital.

Fosta platforma industrială, Teba Industries

 

Regenerare urbană, Silk District

Aceasta a mai precizat că proiectanţii Silk District au în atenţie toate aspectele ce ţin de calitatea vieţii rezidenţilor, angajaţilor, dar şi a locuitorilor Iaşului. Analizele şi studiul de trafic realizate de specialişti, au subliniat că o parte semnificativă a deplasărilor către și dinspre noul cartier se va realiza cu ajutorul transportului public. Existența rețelei de transport public în zonă va determina un trafic diminuat cu aproape 500 vehicule. În plus, dezvoltarea pe conceptul de funcţiuni mixte, reduce tendința de a utiliza maşina personală.
„În Europa, cel mai urbanizat continent de pe planetă, mari oraşe cum ar fi Milano, Viena, Barcelona au implementat deja proiecte de regenerare urbană axată pe revalorificarea fostelor situri industriale. Silk District se înscrie pe această direcţie de dezvoltare sustenabilă si va oferi Iaşului oportunitatea de a-şi crește spațiile verzi valoroase” a declarat Maggie Kitshoff, Director Rezidențial&Office Prime Kapital.

Fosta platforma industrială, Milano

 

Regenerare urbană, Boston, SUA

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania