Silk District sprijină soluțiile durabile de mobilitate urbană pentru Iași

Silk District sprijină soluțiile durabile de mobilitate urbană pentru Iași

5
119
0
Wednesday, 17 July 2019
publicmedia

PRIAevents, în parteneriat cu Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) și cu Silk District, dezvoltat de Prime Kapital, au organizat miercuri, 17 iulie 2019, la Primăria Municipiului Iași, conferința PRIA Urban Mobility Innovation Iași.

Silk District este o oportunitate pentru dezvoltarea durabilă a transportului în comun din Iași.

Silk District va diminua traficul datorită conceptului mixed-use și amplasării într-o zonă centrală și foarte bine deservită de transportul public. Spațiile verzi din ansamblul imobiliar purifică aerul și ajută la combaterea poluării cauzate de traficul existent.

Silk District va realiza reconversia platformei industriale de la Teba din Iași. Suprafața de 10 hectare de pe Calea Chișinăului va fi transformată începând cu 2020 într-un ansamblu imobiliar de ultimă generație, cu blocuri de locuințe moderne, clădiri de birouri clasa A, hotel, grădiniță, clinică medicală, spații de retail și alte servicii de calitate și cu 49% spații verzi și de agrement, inclusiv locuri de joacă pentru copii. Termenul de finalizare al regenerării urbane Silk District este 2025.

„Pentru foarte multe orașe, regenerările urbane reprezintă singura soluție cu adevărat sustenabilă pentru dezvoltare. În cazul Iașiului, al doilea cel mai mare oraș din țară după numărul de locuitori, dar care dispune de o suprafață limitată, conversia proprietăților fost industriale situate în imediata proximitate a centrului orașului sau în zone ușor accesibile, care deja dispun de o infrastructura adecvată reprezintă o oportunitate excelentă pentru dezvoltarea durabilă a orașului. Datele din studiile noastre arată că indicii de trafic calculați sunt sub capacitatea actuală de preluare și că Silk District va avea un impact minim pe infrastructura existentă. Subliniez că o parte semnificativă a deplasărilor către și dinspre noul cartier se va realiza cu ajutorul transportului public, fapt care va determina un trafic diminuat. În plus, dezvoltarea pe conceptul de funcţiuni mixte reduce tendința de a utiliza maşina personală și necesitatea deplasărilor repetate în oraş. Împreună cu spatiile verzi nou construite aceasta va contribui la reducerea poluării în oraș”, a declarat Mihail Vasilescu, Partener în cadrul Prime Kapital.

Mobilitatea urbană durabilă înseamnă proiectarea și planificarea infrastructurii urbane, concentrate pe protecția mediului, pe reducerea consumului de energie convențională, pe reducerea poluării și pe promovarea energiei regenerabile ecologice, scăzând astfel presiunea pe bugetele orașelor și companiilor.

Obiectivul PRIA Urban Mobility Innovation este de a găsi soluții durabile de mobilitate urbană pentru Iași și de a susține programul municipalității de combatere a poluării cauzate de traficul rutier.
Conferința a propus tuturor părților interesate să dezbată subiecte precum mobilitatea urbană, viitorul orașelor și tehnologiile pentru dezvoltarea urbană și să găsească împreună soluții pentru mobilitatea urbană și pentru dezvoltarea durabilă a Iașiului. Au fost prezenți la aceeași masă oficiali guvernamentali, actori locali, reprezentanți ai mediului de afaceri și lideri ai comunității din Iași.

Despre Silk District
Silk District este un proiect de tip mixed-use la scară largă, cu funcții multiple, dispuse pe mai multe niveluri și combinate, cu scopul de a crea cel mai mare și mai dinamic proiect de acest tip din România. Silk District va deveni o zonă modernă și reprezentativă, un hub de 300.000 m2 în Iași care va da startul pentru viitoare proiecte imobiliare de tip mixed-use cu o creștere organică. Proiectul va aduce în Iași 100.000 m2 de birouri clasa A și 2.500 apartamente premium. De asemenea, ansamblul include și un hotel de 4 stele cu facilități de conferință și săli de fitness (1.500 m2), spaţii de retail şi servicii (11.700 m2), o clinică medicală privată (1.500 m2), zone verzi cu circulaţii pietonale şi spaţii de recreere (49% din amplasament), spaţii de joacă (3.500 m2) şi o grădiniţă privată (1.500 m2). Pentru mai multe detalii, accesați: www.silkdistrict.ro

Despre Prime Kapital
Prime Kapital este un dezvoltator, investitor și operator imobiliar important, activ în Europa Centrală și de Est. Prime Kapital are o prezență amplă pe piața din România și este integrat pe verticală. Echipa numără peste 200 de specialiști în domeniul imobiliar ce îmbină competențe multi-disciplinare și acoperă întregul lanț valoric, specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziția, designul și construcția proiectelor până la închirierea, vânzarea și administrarea proprietăților. Echipa a realizat peste 30 proiecte imobiliare în ultimii 10 ani, în România și în Europa Centrală și de Est, care au dus la dezvoltarea durabilă a comunităților și a economiei locale. Pentru mai multe detalii, accesați: www.primekapital.com

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania