Silk District va atrage investiţii majore care vor oferi Iaşului oportunitatea de crește veniturile locale

Silk District va atrage investiţii majore care vor oferi Iaşului oportunitatea de crește veniturile locale

6
199
0
Tuesday, 23 July 2019
iasi

Pentru Iași, un oraș cu un imens potențial neexploatat, Silk District reprezintă o oportunitate de a se dezvolta şi a creşte veniturile locale. Prin cele două componente principale, birouri de categoria A cu o suprafață de aproximativ 100.000 m2 și 2.500 de apartamente premium, ansamblul Silk District va oferi companiilor posibilitatea de a face noi investiţii sau de a-şi extinde afacerile prezente deja pe piața locală.

Se vor crea astfel noi locuri locuri de muncă, bine plătite şi atractive pentru tinerii din Iași. Mai mult, se estimează că şi tineri din alte oraşe vor fi interesaţi să studieze, să lucreze şi locuiască în Iaşi. “Din păcate, Iaşiul e singurul centru universitar mare din ţară unde numărul de studenţi este în uşoară scădere. Asta deoarece celelalte oraşe mari sunt mai mult ofertante din punct de vedere economic. Au atras investiţii majore prin proiecte de regenerare urbană care au oferit firmelor condiţii de extindere şi dezvoltare. Astfel, se crează acea spirală pozitivă a investiţiilor. Locurile noi de muncă, bine plătite, reţin talentul local. Mai mult, reuşesc să atragă şi tineri din alte zone datorită creşterii nivelului de trai. Se crează noi oportunităţi pentru alţi investitori, iar interesul studenţilor pentru respectivul centru universitar creşte.

Silk District este un astfel de exemplu: un proiect major de regenerare urbană care oferă Iaşului posibilitatea de a intra într-o spirală pozitivă a investiţiilor.

La Iaşi, un impediment în atragerea de noi investitori în oraş, îl reprezintă lipsa de birouri clasă A. Mulţi investitori au scos Iaşiul de pe lista lor pentru că pur şi simplu nu au existat spaţii de birouri clasa A la momentul când au avut nevoie de ele. Astfel, se ratează investiţii. Se ratează şansa ca Iaşiul recupereze din decalaje şi chiar să depăşească celelalte oraşe mari care au înţeles deja să-şi schimbe profilul urbanistic şi să se adapteze societăţii moderne. Iaşul are resurse şi potenţial pentru a depăşi Clujul, Timişoara. Trebuie doar să se profite de oportunitatea imensă de dezvoltare şi să se maximizeze beneficiile investiţiilor pe care le aduc proiectele de regenerare urbană”, a subliniat Mihail Vasilescu, Partener Prime Kapital. Studiul de impact al Silk District estimează că odată cu implementarea proiectului oferta de locuri de muncă în Iași se va mări cu peste 10.000 posturi, iar taxele și impozitele plătite la bugetul local în următorii 10 ani vor ajunge la o valoare de 159 milioane euro.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania