a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
SOCIAL EVENT. Lacul Aroneanu va deveni cel mai mare centru de agrement al Iașului

SOCIAL EVENT. Lacul Aroneanu va deveni cel mai mare centru de agrement al Iașului

3
105
0
Friday, 10 July 2020
publicmedia

Miercuri, 8 iulie, a avut loc un eveniment exclusivist, organizat de Studioul de Arhitectură Arhivolta. Evenimentul s-a desfășurat într-o locație selectă în cadrul complexului Enpi Resort, pe malul lacului Dorobanț din Iași.
În cadrul evenimentului, care a reunit nume mari din antreprenoriatul și high life-ul ieșean, au fost prezentate în exclusivitate detalii despre evoluția demersurilor de avizare a proiectului: “Întocmire plan urbanistic zonal – plan dezvoltare locala – zona de agrement Aroneanu zona limitrofa lacului Aroneanu incluzând luciul apei” , chiar de către domnul primar Benone Moruzi.

Lacul Aroneanu va deveni cel mai mare centru de agrement al Iașului!

Un proiect de interes public cu amplă anvergură și implicații social-economice nu doar pentru comuna Aroneanu ci pentru întreagă Zonă Metropolitană ieșeană .
Prin implementarea acestui proiect, beneficiarul – Primăria Comunei Aroneanu, creează premizele dezvoltării celui mai mare centru de agrement al Iașului având o suprafață totală de peste 31ha, incluzând parcuri publice cu amenajări peisagistice, luciul de apă – cu reglementari specifice și cele 11 loturi de teren atribuite prin contracte de concesiune.
Din punct de vedere funcțional, ansamblul va avea caracter de zonă de agrement și va include funcțiuni de cazare și alimentație publică, turism, educație și sport, cu regimul de înălțime P+2 preponderent.
Plecând de la premisa unui caracter unitar, atât ca formă, cât și ca funcțiune, pentru acest ansamblu au fost stabilite reglementari specifice pentru zona studiată, Planul Urbanistic Zonal constituind principalul instrument de coordonare și dirijare a acțiunilor de amenajare a unui astfel de teritoriu, în vederea dezvoltării armonioase a acestuia în cadrul localității din care face parte: amenajări peisagistice, parcuri și spații verzi, fântâni și jocuri de apă pe malul Lacului Aroneanu

Arhitectul  Marius Bortaș, managerul companiei Arhivolta studio de arhitectura, care s-a ocupat îndeaproape de acest proiect, a mai adăugat : „suprafața totală ocupată la nivelul solului de construcții este de doar 15,135 mp din suprafața totală a terenului de 310,836 mp. Suma tuturor suprafețelor construite pe cele 11 loturi nu va depăși cifra mai sus indicată, lăsând astfel spațiu pentru amenajări peisagistice, parcuri și spații verzi, fântâni și jocuri de apă, raportul între antropic și natural fiind net în favoarea cadrului natural, acest lucru constituind condiție o condiție sine-qua-non pentru configurarea unui astfel de centru de agrement“.

DATE TEHNICE / INDICATORI URBANISTICI:

SUPRAFAȚĂ TOTALĂ TEREN – 310,836 mp
DIN CARE:
LUCIU APĂ – 199,352 mp;
PARCURI PUBLICE – 9,122mp;
TEREN – CURȚI CONTRUCȚII – 111,478 mp
DIN CARE:
EDIFICABIL – 15,135 mp (15% DIN SUPRAFAȚA TERENULUI);
AMENAJĂRI SEZONIERE – CONSTRUCȚII DESCHISE – 2,475 mp;
CIRCULAȚII, PLATFORME, PARCĂRI LA SOL – 13,428 mp;
SPAȚII VERZI:
PARCURI – 8,255 mp;
GRĂDINI DE FAȚADĂ – 2,350 mp;
AMENAJĂRI PEISAGISTICE – 60,713 mp.

Evenimentul a fost sponsorizat de: Enpi Lake Resort, Sebastian Dirtu Films, Take&Eat, Crama Stoica, Magic Pizza, Panere, si nu in ultimul rand organizatorul adreseaza multumiri pe aceasta cale studentilor doamnei prof. Lacramioara Matei, precum si lui Yanis Pavel, tinerii artiști care au încântat pe cei prezenți cu arii muzicale deosebite, sonorizarea fiind asigurata de Catalin Radu.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania