a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
START LA CUPA DORNA MEDICAL

START LA CUPA DORNA MEDICAL

8
385
0
Monday, 04 February 2019
stiri

Cupa Dorna Medical la schi alpin și snowboard, competiția ajunsă la a patra ediție în cadrul Serbărilor Zăpezii

„Bucuriile Zăpezii”, „Serbările Zăpezii” cum a fost redefinit evenimentul organizat de Primăria Vatra Dornei și de Consiliul Local, a ajuns la cea de-a 36-a ediție și ne onorează pentru al patrulea an consecutiv apartenența la această manifestare atât de dragă nouă, dornenilor, și miilor de turiști care ne vizitează orașul. Era în 1983 când la Vatra Dornei au debutat „Serbările Zăpezii”, un eveniment care a reunit dornenii și a clădit ideea de comunitate.

Mărturii de-ale primelor ediții ale acestei sărbători s-au păstrat în arhiva Primăriei Vatra Dornei și au fost viralizate în mediul online. La început s-a numit „Carnavalul Zăpezii”, apoi „Bucuriile Zăpezii”, iar în prezent, spectacolul plin de culoare, muzică și voie bună poartă numele de „Serbările Zăpezii”, un eveniment care atrage ca un magnet turiștii din România și din străinătate. În albumele de fotografii ale dornenilor, se regăsesc cu siguranță poze de la primele ediții ale serbărilor, de mână cu micuți încotoșmăniți pentru a face față frigului.

Din 2015, Dorna Medical a inițiat o competiție de schi alpin și snowboard în cadrul „Serbărilor Zăpezii”, una necesară în contextul în care Vatra Dornei este recunoscută la nivel național și internațional drept una dintre cele mai frumoase și ofertante stațiuni montane a sporturilor de iarnă.

Scopul competiției organizate de Dorna Medical

Acest proiect, Cupa Dorna Medical la schi alpin și snowboard, este unul de suflet pentru Dorna Medical și sperăm să promovăm, prin ceea ce facem, sănătatea prin sport. De la un an la altul, numărul participanților a crescut semnificativ, un indicator care ne-a impulsionat să continuăm. În 2015, aveam emoții și noi, organizatorii, până în ziua concursului. Atunci s-au înscris 102 participanți de toate vârstele. Era prima ediție a Cupei Dorna Medical la schi alpin și snowboard, o competiție inaugurală pentru care am învățat din mers etapele organizatorice.

În 2017, am crescut, interesul a fost mai mare, 128 de pasionați de sport s-au întrecut atunci să ia Marele Premiu, Cupa Dorna Medical pentru cel mai bun timp. Era o garanție că suntem pe drumul cel bun. Iar anul trecut, 140 de schiori au venit să cucerească Pârtia Veverița, premiile și inimile noastre.

Pe viitor, sperăm să continuăm, să încurajăm oameni de toate vârstele să își depășească limitele, să participe la competiție și, de ce nu, să câștige premii care să le răsplătească curajul și eforturile depuse. Și să nu mai existe Serbări ale Zăpezii în Vatra Dornei fără Cupa Dorna Medical la schi alpin și snowboard.

La final, redăm un paragraf emoționant despre zona noastră care îi aparține scriitorului Casian Balabasciuc: „Îmi place Bucovina pentru că soarele răsare numai dacă sclipeşte roua, ori scânteiază troienele îngheţate. Pentru că norii nu se opresc niciodată. Pentru că bunicile mai pot împleti ciorapi de lână, pentru că femeile mai coc cozonaci”. Și pentru că la Vatra Dornei, iarna înseamnă mai mult decât frig și zăpadă – adevărată sărbătoare care aduce laolaltă dorneni și turiști iubitori ai sporturilor de iarnă.

LINK ÎNSCRIERE la Cupa Dorna Medical la schi alpin&snowboard: http://s9.ro/jtn

 

 

 

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania