Categories
iasi stiri

Start Up Yourself

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, al cărei membru fondator este Consiliul Județean Iași, alături de celelalte consilii județene din Regiunea Nord-Est, a lansat proiectul „Start Up Yourself”.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă încurajarea antreprenoriatului, prin susținerea înființării a 48 de de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană din Regiunea Nord-Est și crearea a minimum 96 de locuri de muncă, ca urmare a derulării unor măsuri de formare pentru minimum 400 de persoane. Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, valoarea totală fiind de 11.836.863,04 lei, din care, contribuția Uniunii Europene prin Fondul Social European 11,836,863.04 lei. Bugetul național contribuie cu 713,501.38 lei. 


”Mă bucur să salut prezența, alături de mine, a reprezentanților consiliilor județene din Regiunea de Nord Est. Proiectul pe care îl lansăm astăzi – START UP YOURSELF – vine să stimuleze dezvoltarea de mici afaceri ale unor antreprenori curajoși. Am susținut și susțin investițiile străine, dar cred că trebuie acordată la fel de multă deschidere și inițiativelor locale. În următorii 3 ani se vor înființa, doar prin efortul direct al consiliilor județene din Regiune, peste 110 noi companii și peste 230 de noi locuri de muncă. Poate părea puțin, dar raportat la contextul actual și la cultura antreprenorială din România, foarte slabă comparativ cu alte state europene , este un semnal că administrația locală înțelege rolul pe care inițiativa privată îl are în dezvoltarea sustenabilă a unei regiuni” a subliniat Președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.

În cei 10 ani de la înființare, EURONEST a atras fonduri de peste 150 milioane lei, din care aproximativ 50 milioane în perioada 2016 – 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published.