a inceput POSTUL… cum le mai servim la masa? mai pe cantitate, sau CALITATE
Trenul București-Vatra Dornei, întârzieri de 5000 de minute, în perioada iunie-noiembrie 2018

Trenul București-Vatra Dornei, întârzieri de 5000 de minute, în perioada iunie-noiembrie 2018

5
289
0
Tuesday, 15 January 2019
vatra dornei
Trenul București – Vatra Dornei și retur a avut întârzieri cumulate de peste 5000 de minute, în perioada iunie-noiembrie 2018, a recunoscut Ministerul Transporturilor, într-un răspuns la o interpelare a deputatului Pro România de Suceava, Cătălin Nechifor. Deputatul sucevean l-a interpelat pe ministrul Transporturilor în legătură cu marile întârzieri înregistrate de trenuri, în special pe magistrala București – Suceava.  „Stimate domnule ministru, vă aduc la cunoștință că frecvent pe ruta București – Vatra Dornei și retur se înregistrează întârzieri mari la transportul pasagerilor cu trenul inter regio. Spre exemplu, în dimineața zilei de 3 decembrie 2018, pasagerii au ajuns în Gara de Nord din București cu “doar” 75 de minute întârziere”, a transmis deputatul sucevean Cătălin Nechifor.
Ministerul Transporturilor recunoaște situația și susține că au fost făcute reparații la calea ferată care vor contribui la diminuarea acestor întârzieri. Cauzele sunt legate de calea ferată, de defectarea locomotivelor, așteptarea altor trenuri întârziate și condițiile meteo. „Din analiza circulației trenurilor de călători pe distanța București Nord – Vatra Dornei, pentru perioada 1 iunie 2018 – 30 noiembrie 2018, rezultă că pentru trenul 1653, care circulă pe distanța București Nord – Vatra Dornei, s-a înregistrat un total de 1470 de minute întârziere – cu o medie zilnică de 6,90 minute/tren, având drept cauze locomotive defecte, așteptarea pentru preluarea călători de la  alte trenuri întârziate, atașare – detașare locomotive și/sau vagoane sau condiții meteo nefavorabile”, se arată în răspunsul Ministerului Transporturilor.
Ministerul precizează că lucrările efectuate pentru ridicarea restricțiilor de viteză de pe anumite distanțe de circulație au fost finalizate în data de 16 decembrie 2018. Ministerul Transporturilor susține că, în perioada iunie-noiembrie 2018, trenurile de călători din România au avut peste 1,6 milioane de minute întârziere. „La nivel național, minutele de întârziere înregistrate pentru trenurile de călători în perioada iunie – noiembrie 2018 sunt de 1.624.577 minute întârziere – cu o  medie  de  5,78 minute/tren”, se arată în răspuns. „Regretăm disconfortul creat de întârzierea trenurilor, dar având în vedere cele de mai sus, considerăm că CFR SA acționează în vederea respectării instrucțiilor și reglementărilor specifice privind siguranța circulației trenurilor”, se mai arată în răspunsul Ministerului Transporturilor.
Ministerul Transporturilor a promis că începând cu luna decembrie anul trecut, în urma finalizării lucrărilor de întreținere a infrastructurii feroviare, gradul de regularitate în circulația trenurilor s-a îmbunătățit.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania