Categories
publicmedia

ULTRAMARATONUL ȚĂRANULUI ROMÂN 2017: 107 KM ALERGAȚI DIN SUFLET

În data de 6 mai 2017 TOPKINETO și Doru Munteanu organizează un eveniment sportiv caritabil aflat la a treia ediție – „Ultramaratonul Țăranului Român”, pe scurt UTR 2017!

Această alergare cu adevarat temerară are ca scop principal recunoașterea rădăcinilor și colectarea de bunuri și distribuirea lor oamenilor aflați în nevoie din comuna Pungești, Vaslui.

Vă reamintim că aceste locuri și locuitorii acestei comune au fost supuși unor mari încercări atunci când s-au opus unui colos industrial care amenința întreg ecosistemul local prin intenția de a exploata gazele de șist. Atunci 250 de oameni și-au apărat pământul cu o încăpățânare ieșită din comun precum vechii răzeși, ieșind victorioși în fața tuturor agresiunilor fizice și a amenințărilor.

Doru Munteanu va alerga în aceeași zi 107 km pe asfalt, piatră și pământ și va beneficia doar de cateva pauze de rehidratare. Alergarea se va desfasura pe ruta Piata Unirii Iași (start ora 5:00) – Dumbrava – Mogosesti – Hadambu – Negresti – Pungesti – Cursești (ora estimata 14:00). La start se vor mai alinia colegi alergători, dar și câțiva cicliști care n-au putut sta departe de o asemenea aventură. După împărțirea într-un ritm sportiv al cadourilor la Biserica din Pungești (sa nu uităm este un ultramaraton) ce constau în mare parte în alimente neperisabile, cărți și jocuri pentru copii, caravana va continua încă  13 km până în satul Cursești Deal, locul natal al regretaților bunici ai alergătorului Doru Munteanu, unde vom celebra cu familila, sportivii și prietenii finish-ul.

Data de desfășurare a ultramaratonului, 6 mai, a fost aleasă pentru apropierea zilei de 25 mai, zi în care bunica Maria și-ar fi serbat ziua de naștere. Tot aici întreaga echipa va înnopta în casa bătrânească și în corturi special amenajate.

Aceasta alergare specială reprezintă de asemenea, conform motto-ului lui Doru Munteanu „Mereu in ascensiune.”, un pas înainte in scopul sportiv suprem – depășirea continua a propriilor performante. Doru a împlinit pe 12 aprilie vârsta de 40 de ani.

Chiar dacă este obisnuit să alerge pe piatră, pământ și asfalt, căldura și cei 107 de kilometri de teren combinat vor fi un adversar de temut.

Maratonist montan, Doru Munteanu este în primul rând un mare patriot și apoi un adevarat iubitor de natură, sport și tradiții. Printre cele mai frecventate competiții bifate de Doru în ultimii ani se numara Bate Toaca Durău-Ceahlău, Ecomaraton Moeciu, Maraton Piatra Craiului, 2×2 Race Fagăraș, Maratonul Întregirii Neamului Românesc, Maratonul Internațional Cluj-Napoca, Maratonul Mureș Olt, Maratonul Zapezii Râșnov si multe expeditii solitare precum cele din Muntii Retezat și Fagaraș. Cea mai înaltă realizare a sa o reprezintă atingerea vârfului Mont Blanc la 4810m.

Ca și în anii trecuți, în această aventură cu scop nobil echipa de voluntari de la TOPKINETO Recuperare Medicală condusă de kinetoterapeutul Alexandru Lefter va asigura asistența de prim ajutor si kinetoterapie, hidratarea și escorta auto a sportivilor pe tot parcursul celor 107 kilometri.

Alexandru Lefter este cel mai bine cunoscut pentru fondarea la Iași a primului serviciu de kinetoterapie pentru evenimente sportive din zona Moldovei. Același serviciu de kinetoterapie s-a ocupat chiar si de starea de sănătate a unor vedete internaționale precum componenții formațiilor Red Hot Chilli Peppers sau Roger Waters – Pink Floyd.

Vrei să contribui cu un cadou pentru copii? Iată cum poți ajuta.

Este simplu. An de an cabinetul TOPKINETO a funcționat ca punct de colectare a bunurilor pe care voi le-ați dăruit din inimă. Nu vom uita niciodată cu un adevărat domn a coborât de pe  motocicletă, a intrat în cabinet și ne-a întrebat unde își poate descărca rucsacul de cele câteva sticle de ulei, pungi de zahăr și orez. Sau când am fost contactați de, până atunci, anonimi din străinătate pentru a ne cere contul bancar în care pot face o donație.

Pentru voi, cei cu dragoste pentru semeni, acesta este contul în care puteți face o donație, oricât de mică, dar foarte importantă:

IBAN: RO94INGB0000999904946704
Banca: INGB CENTRALA

Cu mențiunea „donație UTR”.

Pentru donații în alimente neperisabile, cărți și jocuri pentru copii, adresa cabinetului TOPKINETO este: Bulevardul Nicolae Iorga 51C, Parter, Iași. Detalii despre locație: www.topkineto.ro secțiunea Contact.

Răspundem și la telefon pentru îndrumare și detalii: 0741 479 391.

Leave a Reply

Your email address will not be published.